IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на германските социалдемократите подава оставка

Андреа Налес се оттегля както от председателския партиен пост, така и от лидерския пост на партийната фракция в парламента

14:36 | 02.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Андреа Налес, лидерът на Германската социалдемократическа партия, която влиза в състава на германското правителство, обяви днес намерението си да подаде оставка след катастрофалното представяне на формацията на европейските избори миналата неделя, предадоха световните агенции. 

Налес напуска както председателския партиен пост, така и лидерския пост на партийната фракция в парламента. Тя каза, че утре ще информира за решението си партийното ръководство, а във вторник и партийната парламентарна група, уточнява БТА.

На евроизборите социалдемократите останаха на трето място зад Зелените, които за първи път излязоха на втора позиция за първи път на подобен вот. На първо място се наредиха Християндемократическият и Християнсоциалният съюз.

Допитвания показват, че подкрепата за социалдемократите е на най-ниските си нива в историята на партията.
"Вече не разполагам с подкрепата да изпълнявам длъжността си", призна днес Налес. В разпространеното днес нейно изявление се посочва, че утре тя ще се оттегли официално от партийния лидерски пост, а във вторник от председателския пост на парламентарната група на социалдемократите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още