IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marks & Spencer преговаря с Ocado за създаване на съвместно предприятие

Очаква се британският търговец на дребно да плати 900 млн. паунда за 50-процентен дял от съвместния бизнес на стартъпа

16:20 | 26.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската Marks & Spencer Group Plc (M&S) преговаря със стартъпа Ocado Group Plc за създаване на съвместно предприятие, което да позволи на търговеца на дребно да разшири своята дейност при доставките по домовете, съобщава Bloomberg. 

Новото обединение може да стимулира бизнеса с хранителни продукти на M&S, чийто растеж се забави през последните месеци, след като търговецът закри 100 магазина на територията на Великобритания.

Ocado, която е създадена от бившия банкер на Goldman Sachs Тим Стайнер, успя да се превърне в един от най-големите онлайн търговци в Обединеното кралство.

Двете компании все още не са представили детайли относно споразумението.

По данни на Evening Standard M&S ще плати на Ocado 900 млн. паунда (1,2 млрд. долара) за 50% от предприятието.

По този начин компанията ще наследи притежаваната от John Lewis Partnership Plc Waitrose като основен доставчик на продукти за Ocado.

Британският търговец на дребно премина през ново тримесечие на спад в базисните продажби както при храните, така и при облеклата в началото на януари.

M&S, която от години се бори с конкуренцията от ресторантите за бързо хранене, онлайн магазините и дискаунтърите, заяви, че насоките ѝ за годината остават без промяна.

След около десетилетие на провалили се планове за преструктуриране компанията сега цели да постигне устойчив, доходоносен растеж в рамките на три до пет години, затваряйки по-слабо представящите се магазини, преоформяйки бизнесите си с храна и дрехи, намалявайки разходите и инвестирайки в технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още