IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на UBS успя да надмине очакванията на анализаторите

Нетната печалба на най-голямата швейцарска банка е нараснала с 9% за тримесечието

10:49 | 24.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата швейцарска банка UBS отчете във вторник нетна печалба от 1,3 млрд. шв. франка (1,31 млрд. долара) за второто тримесечие на 2018 г., надминавайки очакванията на анализаторите, след като перспективите пред глобалния икономически растеж са осигурили подкрепа на пазарите, съобщава Ройтерс.

Швейцарският кредитор заяви, че 9-процентовото увеличение на нетната печалба за тримесечието е над медианната оценка за нетна печалба в размер на 1,044 млрд. франка в анкета на Ройтерс. Печалбата преди данъците се е увеличила с 12% до 1,7 млрд. франка спрямо прогнозата от 1,418 млрд. франка.

Стабилното развитие на основния ѝ бизнес с управление на благосъстоянието и растежът на инвестиционното банкиране е подкрепило резултатите за тримесечието, заяви базираната в Цюрих банка.

Отделът за управление на благосъстоянието бележи нетни изходящи потоци за 1,2 млрд. франка заради по-високите сезонни изходящи потоци, свързани с данъците, в размер на около 4,62 млрд. франка в САЩ. Друга причина е изтичането на 4,4 млрд. франка в Северна и Южна Америка в резултат на корпоративната програма за споделяне на служители.

Перспективите пред глобалния икономически растеж продължават да осигуряват подкрепа на пазарите, макар че продължаващите геополитически напрежения и нарастващият протекционизъм отслабиха доверието на инвеститорите и остават заплаха“, заяви банката.

Кредиторът каза още, че очаква лихвените проценти върху щатския долар да се вдигнат постепенно, което вероятно ще подкрепи нетните приходи от лихви на глобалния ѝ бизнес за управление на благосъстоянието.

UBS заяви, че провизиите ѝ за съдебни, регулаторни и подобни въпроси към края на второто тримесечие възлизат на 2,44 млрд. франка, което е малко над сумата от 2,33 млрд. франка от края на март.

През юли UBS сключи споразумение, съгласно което банката ще плати 850 млн. долара, за да сложи край на дело, свързано с обезпечени от жилищни ипотеки ценни книжа. Значителна част от тази сума ще бъде поета от трети страни, които са компенсирали банката, заяви UBS.

Кредиторът потвърди и целите си за 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още