IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трета нощ на безредици в Нидерландия заради коронавирусните ограничения

Според полицията това са най-сериозните вълнения в страната от 40 години

10:58 | 26.01.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;EPA/KILLIAN LINDENBURG/MEDIATV</em></p>

Снимка: EPA/KILLIAN LINDENBURG/MEDIATV

Стотици младежи са участвали в размирици снощи и са нападнали полицаи в градове в Нидерландия, разгневени от строгите мерки, наложени заради коронавируса, предава ДПА, като се позовава на информации на органите на реда.

За трета поредна вечер на различни места в страната се събраха хора, за да протестират срещу нощния полицейски час, въведен в рамките на борбата с епидемията.

Размирици и мародерства е имало в десетина града, включително Амстердам, Хага и Ротердам. По данни на полицията са били арестувани над 151 души, предава БТА.

Участниците в размириците са чупили прозорци и разграбвали магазини, разрушили са автобусни спирки, запалили са огньове и са атакували служителите на реда с пиротехнически средства и камъни.

Според медийни информации при насилието са пострадали също така журналисти и операторски екипи.

Полицията казва, че до полунощ до голяма степен е успяла да овладее ситуацията. Размириците обаче са продължили на някои места, включително в Ротердам. Заради безредиците е било прекъснато движението на влакове.

Съобщено беше, че участници в размириците са се опитали да влязат в болници, а полицията е отцепила входовете и линейките е трябвало да бъдат пренасочвани към други здравни заведения.

Властите в засегнатите градове смятат, че в безредиците са участвали различни групи, включително хора, които отричат коронавируса, както и футболни хулигани.

Полицията призовава гражданите да изпращат видеозаписи, които биха помогнали за разследванията.

В неделя вечерта десетина нидерландски града бяха разтърсени от значителни безредици. Органите на реда определят случилото се като най-сериозните размирици в страната от 40 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
korn
преди 3 години
Браво на холандците. Дано скоро и в цяла Европа. Политицте трябва да бъдат държани под напрежение и отговорни пред народа. Покрай пандемията, някой се опитва да наложи диктатура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
national power
преди 3 години
Получиха си го..Ама дайте нещо за навални бе стана скучно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още