IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания откри още по-нова и по-заразна мутация на коронавируса

Заразени с нея са лица, които са били контактни на заразени хора, дошли от Южна Африка през последните няколко седмици

18:30 | 23.12.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: unplash.com</em></p>

Снимка: unplash.com

Поредната мутация на коронавируса се появи във Великобритания.

„Открихме два случая на друг нов вариант на коронавируса тук ,във Великобритания“, каза здравният министър Мат Ханкок. Става дума за лица, които са били контактни на заразени хора, дошли от Южна Африка през последните няколко седмици.

„Този нов вариант е изключително тревожен, защото е още по-преносим и очевидно е мутирал по-далеч от (първия) нов вариант“, каза Ханкок, цитиран от DPA.

Откриването на този нов щам става няколко дни, след отриването на предишен нов вариант, за който здравните власти казват, че е по-заразен. Тази мутация, която съвпада с нарастване на случаите, наложи през последните почивни дни въвеждане на ограничения в Лондон и част от Югоизточна Англия и преустановяването на връзките между Обединеното кралство и около петдесетина държави, сред които и Франция, което парализира трафика през Ламанша.

Ханкок каза още, че допълнителни райони в Англия ще бъдат поставени в най-високата степен на ограничения заради коронавируса в опит да се удържи разпространението на новия вариант на Covid-19, предаде Ройтерс.

Ханкок уточни, че от 26 декември големи региони в Южна Англия ще се присъединят към Лондон и прилежащите му райони в най-високата четвърта степен на опасност, при която ограниченията са близки до пълна карантина.

Въпреки възобновяването на пътуванията между Великобритания и Франция хиляди шофьори на камиони вероятно ще прекарат Коледа далеч от семействата си. Британското правителство предупреждава, че ще „отнеме няколко дни“, преди огромното задръстване на камиони около пристанището в Дувър да се изчисти. Там са заседнали около 4000 камиона. За засегнатите обикновено предпоставка за отпътуване е отрицателният тест за коронавируса. Сега има „много неща за вършене“ и проблемът няма да бъде решен „веднага“, казва министърът по жилищните въпроси Робърт Джерик за Sky News.

Междувременно островът започна тестване на шофьорите на камиони за коронавируса. Но все още има закъснения, поради което шофьорите са съветвани да заобиколят южноъо английско графство Кент.

„Моля, избягвайте Кент, докато задръстванията се изчистят“, написа в Twitter британският министър на транспорта Грант Шапс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
nikiangel
преди 3 години
От перлата в короната на ЕС, тези ще се превърнат в развъдник на африканска чума във всичките и прояви (ислямизъм, тероризъм, болести, престъпност).Няма да навреди една нова по-дълготрайна блокада в близко бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Дан
преди 3 години
Е.... Как разбрахте че е по-заразен от 2 открити случая??!! Съвсем всеки взе да си съчинява каквото му е кеф....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
ама ваксината ше и *** мамата ... налЕ ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Колкото по-заразно толкова по-слаб е вируса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Колкото по-заразно толкова по-слаб е вируса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още