IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балкан АД (4BN / BALKL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Балкан АД-Ловеч представи копие от публикация на покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите.
    ОСА ще се проведе на 01-04-2010 г. от10:00 часа в ЛОВЕЧ - 5500 на адрес БУЛ. МИЗИЯ 1 при следния дневен ред:

    Дневен ред: 1. Обсъждане на предложение и вземане на решение във връзка с чл. 119, ал. 1, т. 3, буква „б” от Закона за публично предлагане на ценни книжа за отписване на „Балкан” АД от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор; проект за решение - на основание чл. 119, ал. 1, т. 3, буква „б” от Закона за публично предлагане на ценни книжа, ОСА взема решение за отписване на „Балкан” АД от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор; 2. Разни

    Коментар


    • І. Условия по предложената сделка.


      Търгов предложител е “Напредък Холдинг” АД.
      Предложената цена по търговото предложение е в размер на 11.37 лева за една акция. Представена е обосновка на предложената цена съгласно изискванията на ЗППЦК и Наредба № 41 от 11.06.2008 г. за изискванията към съдържанието на обосновката на цената на акциите на публично дружество, включително към прилагането на оценъчни методи, в случаите на преобразуване, договор за съвместно предприятие и търгово предлагане. С оглед предвижданията за развитие на дружеството в бъдеще, считаме, че предложената цена е справедлива.
      Всеки акционер-адресат на предложението може да го приеме в определения в него срок чрез подаване на заявление за приемане по образец. Цената на изкупените акции се заплаща от търговия предложител чрез упълномощения инвестиционен посредник “Дилингова Финансова Компания” АД в срок до 7 работни дни след изтичане на срока за приемане на предложението, по указания от приелия предложението акционер - в брой или по банков път. Представени са доказателства за наличието на необходимите средства за плащане на предложената цена.

      Становището на Съвета на директорите на “БАЛКАН” АД по търговото предложение е, че то съответства на нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите – адресати на предложението, с оглед развитието на дружеството в бъдеще. Считаме, че предложената цена е в съответствие с изискванията на ЗППЦК и наредбите по прилагането му, и е справедлива с оглед текущото състояние на дружеството и перспективите за развитието му.
      В търговото предложение е посочено, че след изтичане на срока за приемане на търговото предложение „БАЛКАН” АД може да престане да бъде публично дружество и без да е изпълнено условието по чл. 119, ал. 1, т. 1 ЗППЦК. Търговият предложител „Напредък Холдинг” АД е заявил в предложението си, че възнамерява да поиска отписване на „БАЛКАН” АД от регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 ЗКФН за публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.
      Търговият предложител е заявил, че не възнамерява да извършва промени в мястото на извършване на дейност от дружеството, в състава на съвета на директорите и условията по трудовите договори. Планирано е намаляване в броя на заетите (персонала) с около 10%, което ефективно да стартира от 01.02.2010 г.

      Коментар


      • Въпроса ми беше защо Напредък ще искат да отписват Балкан от публичния регистър. Поради стандартни или не стандартни причини?
        По-важно за мен е това което не се пише отколкото това което се пише по новини, форуми и специализирани сайтове.
        Просто задавам вэпрос - без да твърдя каквото и да било.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от rik
          Някой знае ли (досеща ли се) защо се случва всичко това?

          ЧЕТЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          за да търгуваш с акции се изисква мноооооооооогоооооооооо четене!
          и то не на форум!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


          а на специализирана литература и на специализирани сайтове за разпространение на информация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          достатъчно ли ти подсказах??????????????????

          Ще има търгово и цената я пише в съобщението в ЕКСТРИ НЮЗ!
          затова е този скок днес!

          П.С. Цената е обявена още на 23.12 в 14:17 часа.


          И ще потретя ЧЕТЕТЕ на специализирана литература и на специализирани сайтове за разпространение на информация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Коментар


          • Някой знае ли (досеща ли се) защо се случва всичко това?

            Коментар


            • Напредък холдинг АД ще отписва Балкан АД от публичния регистър
              23 Декември 2009 15:46

              Напредък холдинг АД, който е мажоритарен собственик в Балкан АД, Ловеч е отправил търгово предложение за изкупуване на акциите на останалите акционери, съобщиха от дружеството.

              Предложената цена при търговото предложение е 11.37 лв. за акция от Балкан АД, а упълномощеният инвестиционен посредник, през която ще бъде извършено предложението, е Дилингова финансова компания АД.

              В търговото предложение е посочено, че след изтичане на срока за приемане на търговото предложение Балкан АД може да престане да бъде публично дружество. Търговият предложител Напредък Холдинг АД от своя страна е заявил в предложението си, че възнамерява да поиска отписване на Балкан АД от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

              Планирано е намаляване в броя на заетите (персонала) в дружеството с около 10%, което ефективно да стартира от 01.02.2010 г.

              Последната сделка с акциите на Балкан АД е от 22.12.2009 г. на цена 7 лв. за брой. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 4 409 482 лв. Напредък холдинг АД притежава близо 50% от акциите на Балкан АД.

              Коментар


              • Следва търгово предложение, нали? Цената колко се очаква да бъде? Може би около средната цена на тази сделка?

                Коментар


                • за статистиката
                  Напредък холдинг АД е купувач на 40% от Балкан АД и вече има над 85% от капитала на ловешкото дружество, показват данни на Централен депозитар АД.

                  Продавач е Marigold Worldwide Developments Inc, чийто дял намалява под 40%. На 11 декември 2009 г. бе изтъргуван пакет от 254 081 акции, или 40% от капитала на дружеството при единична цена от 6,43 лв./акция .
                  Дневник от 25 авг 2004:
                  Регистрираната на Британските Вирджински острови компания "Мериголд уърлдуайд дивелъпмънт" е придобила 40.3% от капитала на "Балкан" - Ловеч. Това става ясно от съобщение на фондовата борса. За сделката потвърдиха и от "Напредък холдинг", един от големите акционери в завода за велосипеди. Преди дни "Адванс пропъртис" ООД е продал на "Мериголд уърлдуайд дивелъпмънт" 30.78% в ловешкото дружество. Продажбата е станала чрез борсата при цена от около 18 лв..
                  "the trend is your friend until the end..."

                  Коментар


                  • Мериголд Уърлдуайд токущо им прелетя пакета от 40% от капитала, но в коя посока?
                    Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

                    Коментар


                    • Наблюдавам. Но само предполагам. Едно от предположенията ми е свързано с новия завод за автомобили в близост до Балкан.
                      Но само гадая - не е препоръка

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Пухче
                        а ти наблюдаваш ли какво става от два месеца?
                        Дали има връзка с предстоящите инвестиции на китайците?

                        Коментар


                        • а ти наблюдаваш ли какво става от два месеца?

                          Коментар


                          • Някой забеляза ли какво се случи тук?

                            Коментар


                            • БАЛКАН АД (4BN) източник: investor.bg 29 Април 2009 17:52


                              С над 70% падат продажбите на Балкан Ловеч
                              Балкан АД, гр. Ловеч отчита 71,7% спад на продажбите на годишна база до 0,53 млн. лв. за първото тримесечие на 2009 г., показва отчетът на дружеството, публикуван от БФБ-София.

                              От началото на четвъртото тримесечие на 2008 г. започна рязък спад на пазара в търсенето на готови мото- и електрокари и резервни части за тях. Рязкото спадане на поръчките продължи и през януари и февруари 2009 г., което наложи персонала да излезе в принудителен отпуск. Перспективата за следващите месеци също е обезпокоителна, се казва в междинния доклад за дейността.

                              Въпреки това дружеството реализира хиляда лева печалба за изминалото тримесечие, което все пак е намаление спрямо 8 хил. лв. печалба за първото тримесечие на 2008 г.

                              Разходите за персонала са намалени с 50,74% на годишна база до 200 хил. лв. за първото тримесечие на 2009 г.

                              За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 67,3% до 4,5 лв. за акция и 2,8 млн. лв. пазарна капитализация.

                              Коментар


                              • БАЛКАН АД (4BN) източник: finance.news.bg 29 Април 2009 17:53


                                Печалбата на БАЛКАН АД към 31 март 2009г. е в размер на 1 хил. лв.
                                Дружеството БАЛКАН АД е реализирало печалба към първото тримесечие на 2009г., в размер на 1 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 571 хил. лв., което е с 69.45 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи отчитат спад от 69.35 % спрямо предходния период до 570 хил.лв.

                                Към 31 март 2009г. дружеството има печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 0.12лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството към 31 март 2009г.

                                Според отчета на дружеството към 31 март 2008г. е формирана печалба в размер на 8 хил. лв.

                                Собственият капитал на дружеството към първото тримесечие на годината е 10 349 хил. лв. , като спрямо същия период на 2008г. се е увеличил с 0.71 %.

                                Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София през първите три месеца на 2009г:
                                Общ брой изтъргувани акции: ( 3450 бр. акции )
                                Общ брой сделки: ( 35 бр. )
                                Минимална цена: ( 1.51 лв. )
                                Максимална цена: ( 4.00 лв. )
                                Среднопретеглена цена: ( 2.24 лв. за акция. )

                                Коментар

                                Working...
                                X