IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свинекомплекс Николово АД (SVNIK)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • След продължителен застой по тази позиция, най-накрая раздвижване от страна на ОББ

    Коментар


    • Днес някой напазарува тук

      Коментар


      • След този номер с отписването на вземанията как може да е сигурен човек в този мениджмънт. все ще измислят нещо, за да не дадат пари на никого. Трупат вземания от свързани лица и изведнъж ги обявяват за несъбираеми и ги отчитат като загуба. Айде стига. Нямам им доверие оттук нататък.

        Коментар


        • Не съм го гледал напоследък, незнам за какви съдебни искове иде реч.
          Преди време се бях ентусиазирал по позицията, но поохладнях - мажоритаря чакаше на 2.30 или нещо такова. И то не само с около 10 000 бройки (колкото беше офертата), това бе да не плаши гаргите, иначе е готов да задръсти със акциии. Това ме накара да преразгледам позицията. Иначе подценено, спор няма.
          Винаги, когато имаш възможност отстъпвай, за да имаш повече пространство да се засилиш...

          Коментар


          • Тези отписвания на задължения не пораждат ли някакви съдебни искове? Към длъжниците или към тези дето току така си решават да отпишат вземане. Все пак това е публично дружество.

            Коментар


            • Твърде големи ми се виждат отписаните вземания. Иска ми се това да не е аналогично на други дружества прехвърляне на печалбата към други фирми.

              Коментар


              • Според отчета към 31.03.2006г. физически лица притежават 84 945 бр. акции или около 5,66%

                Коментар


                • Загубата за 2005г. според мен е резултат от счетоводни врътки с вземанията на дружестовото, които са подложени на "жестоки обезценки". А ето в потвърждение цитат от ОТЧЕТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО
                  НА "СВИНЕКОМПЛЕКС - НИКОЛОВО" АД ЗА 2005 ГОДИНА:

                  "Цялостната дейност на дружеството през отчетната 2005 год. протече в условията на вътрешна и външна конкуренция, но въпреки това завишеното потребителско търсене на меса и месни продукти; живи свине за клане и доугояване, както и сравнително стабилния пазар на зърното доведе до положителен финансов резултат в сранение с финансовата 2004г. ,но дружеството е със счетоводна загуба в размер на 811 х.лв.в резултат от обезценка на финансови инструменти / вземания/ отчетени като загуба в размер на 2003 х.лв. породени от несвоевременно плащане на вземания от клиенти довело до дебиторска задлъжнялост и обезценка на вземанията,което оказа крайно неблагоприятно влияние върху финансовия резултат
                  Вземанията на "Свинекомплекс - Николово" АД са обезценени и представени в баланса с намалената стойност от признатата обезценка съгласно приетия възрастов анализ на взеванията от датата на падежа до 31 декември ,като се прилагат следните проценти:
                  Срок на възникване над 90 дни - 25%
                  Срок на възникване над 180 дни - 50%
                  Срок на възникване над 270 дни- 75%
                  Срок на възникване над 360 дни – 100%
                  Рекласифицирана е сравнителната информация от предходния отчетен период на лицевата част на баланса в перото вземания във връзка с обезценката" Край на цитата.

                  Да им имам обезценките! Вие какво мислите?

                  Коментар


                  • За последните 2 години дружеството е получило безвъзмездна помощ по програма САПАРД за над 1,4 милиона лева (близо по левче на акция!). Парите са вложени за строителството и оборудването /договор с BIG Dutchman pig equipment GMBH/ на нова свинеферма.
                    Това е по информация от Инвестора. Ако някой знае повече - нека сподели.

                    Коментар


                    • Отчетът на дружеството беше супер преди да пристигне одитираният. Дано новото ръководство работи по-добре. Иначе и аз доколкото знам купиха ново оборудване и сега го изплащат. Изпълнявали са и поръчка за друго дружество във връзка с евростандартите.

                      Коментар


                      • Къде ги видя тези хубави отчети не те знам. аз виждам само лоши. Умряла работа отвсякъде ако питаш мен. Покрай този птичи грип, яко пазаруване на свинско през зимата и т.н. пак показват едни никакви резултати. Продажби намаляват, няма кеш, живуркат си работниците с минимални заплати.

                        Коментар


                        • Свинекомплекс Николово АД (SVNIK)

                          Такава тема нямаше! Някой има ли интерес към това дружество да обменим инфо, туй-онуй? Тук нещата последната година и половина все на добро отиват по отчети и т.н.. Отговарят на ЕС изисквания, а и са върнали управата на дружеството свързана със златните години на предприатието(малко вътрешно инфо). Някой нещо да сподели? Ако има кво де? Free float-a към 10% ли е реално ?
                          Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
                        Working...
                        X