IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аз, предприемачът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Времето , когато се правеха пари от всичко (от кифли до компютри) отдавна отмина.
    Сега е времето , когато се правят пари от нищо.
    Но това го могат само политици и други мошеници и измамници ...

    Коментар


    • Време е да се съсредоточим върху реалната икономика, след като сривът на недвижимите имоти и предстоящият мечи пазар (2024–2027) са потвърдени.

      Коментар


      • Да не те отчайвам но, перспективите на този подход (с поглед към това, че самата енергия от ФЕЦ е (Правилната) СТОКА, са на изчерпване. Да, определени сделки ще се сключват и още ще има изгодни такива но, все по-малко и все по-трудно ще бъде да изловиш момента, а да сключиш дълготраен договор за изкупуване, ще став все по-сложно и по-сложно. Има тук един стар тарикат, Матеев. Той е от тези, които играят на пазара и сключват договори и проектират и предават за управление ФЕЦ. Той е разбрал иносъзнал но, ако не го набараш на особен кеф и не водиш тънка политика при разговора, няма да се издаде (понеже, е хитър, ловък и обигран) че, по-скоро, средствата за производство там са печелившето билетче, а също, търговията и доставката на оборудване (+услугата за.проектиране и постройка на ФЕЦ), отколкото самата енергия. Голям проблем е отсъствието на специална втора енергийна система ("пръстен"), по която, да циркулира тази енергия, а нейното изграждане, не е по силите и средствата на повечето желаещи. Освен това (аз.повдигах въпроса в неговия форум преди години, за което, ме и изгониха) , дребните, че и едри ФЕЦ-владетели, влизат в противоречие с интереса и възможностите на ЕСО и другите производители, което ги постави (и няма кой да ги извади) в неблагоприятно положение, друг да им определя цените и да може да им дърпа шалтера.
        Накратко, темата е 99% бита карта и повече успех би могъл да постигнеш там, където работиш не толкова с парите си, колкото с глава...ако (добре) те слуша и мислиш ЯСНО.
        Другото са "подробности".

        Коментар


        • Аз, предприемачът

          С потвърждаването на крахът на недвижимите имоти и предстоящия мечи пазар (2024 - 2027г), е време да насочим вниманието си към реалната икономика. Това е тема за мъже, които инвестират в реалния свят, създават бизнеси, наемат хора и най-вече добавят стойност. Темата не е за хлапета надяващи се да забогатеят с дигитални стотинки, така наречените стотинкаджии и вживяващи се на инвеститори от спалнята си. Тук ще дискутираме бизнес идеи, тенденции и проблеми.

          Ще започна с доскорошната мания с инвестиции в зелена енергия и мокрия парцал, който получи през лицето от закона за енергията от възобновяеми източници. Доскоро всякакви порутени къщи в северна България се изкупуваха за фотоволтаични инсталации, но това сега изглежда да се промени. Предстои ли краят на зелените инвестиции, достъпни с малко капитал? Какви прогнози имате за пазара на електроенергия? Какви възможности има във сектора? Излишната енергия от ВЕИ за собствени нужди вече се продава на борсата

          "През последните седмици стотици собственици на малки соларни централи за собствени нужди са получили писма от електроснабдителните дружества, с които са уведомени, че договорите им за изкупуване на излишната енергия са прекратени. Досега токът извън графика се изкупуваше задължително на определени от КЕВР цени."
        Working...
        X