IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon получи одобрение да извършва доставки с дронове в САЩ

Идеята на компанията е да предлага бързо изпращане на пакети до 5 килограма

22:15 | 31.08.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Joe Buglewicz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Joe Buglewicz/Bloomberg

Американският технологичен гигант Amazon е получил одобрение от американските власти да ползва своите дронове за доставка Prime Air, обяви Федералната авиационна администрация (FAA), пише CNBC.

Позволението ще даде на Amazon по-големи възможности да извършва „безопасни и ефективни доставки до клиенти“, допълва FAA. Сертифицирането попада в Част 135 от регулациите на администрацията и дава възможност на Amazon да пренася пратки с малки дронове.

Представители на Amazon не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Компанията започна тестове на доставки с дронове още през 2013 г., а целта ѝ е да оставя пакетите на праговете пред домовете на клиентите си. Самите доставките се правят за 30 минути или по-малко. През миналия август Amazon подаде документи за одобрение към FAA. Фирмата твърди, че доставките ще се извършват в райони с ниска гъстота на населението и ще тежат до 5 килограма.

На конференцията си re:MARS миналата година компанията представи нов дрон за същите цели. Тогава Джеф Уилке, изпълнителен директор на международните потребителски операции на Amazon, заяви, че устройството може да започне да се ползва от компанията до месеци за доставката на пратки.

Amazon не е единствената компания, която иска да направи експанзия в тази област. През април миналата година Wing, собственост на Alphabet, стана първата фирма за доставки с дронове, която получи одобрение от FAA за работа в САЩ. През октомври пък UPS си спечели подобен сертификат.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Говориш като типичен крадец и комунист.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
До момента разбиваха магазини на килограм. И не само в Портланд!Сега каква кльопачка ше падаа..а.а!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още