IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AMD сигнализира за забавяне на пазара на компютри през 2022 г.

Според лидера на компанията е логично след дълъг период на възход да последва спад

15:17 | 10.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Advanced Micro Devices Лиса Су сигнализира за забавяне на пазара на персонални компютри след две години, в които той беше „много силен“, предава Ройтерс.

Су коментира, че макар че спадът е естествено развитие след дълъг период на възход, пазарът за високопроизводителни и адаптивни изчислителни машини е „чудесен“.

Компанията за пазарни проучвания Canalys миналата седмица написа, че търсенето в сегментите за потребителски и образователни персонални компютри се е забавило допълнително поради насищането на пазара и опасенията за инфлацията. Компанията обяви това, след като отчете, че през първото тримесечие продажбите на персонални компютри в САЩ са записали трето поредно тримесечие на спад.

Сега AMD съобщава, че наблюдава „огромно“ увеличение на търсенето на своите чипове за центрове за данни, за облачни услуги и за приложения с изкуствен интелект.

Тя очаква брутен марж от над 57% в близко бъдеще и оперативен марж от около 34-36%. За първото тримесечие компанията отчете 48% брутен марж и 16% оперативен марж.

През май AMD каза, че очаква брутният ѝ марж за 2022 г., изчислен не по стандарта GAAP, да е около 54%. Освен това прогнозира приходи за годината и за второто тримесечие, които се оказаха над очакванията на Wall Street.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още