IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира 30% увеличение на производството на iPhone през първото полугодие

Компанията има амбициозни цели за смартфоните си през следващата година

10:34 | 15.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brendon Thorne/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple планира да произведе до 96 млн. броя iPhone през първата половина на 2021 г. Това е близо 30% ръст на годишна база, пише Nikkei.

Компанията е призовала доставчиците си да произведат между 95 млн. и 96 млн. бройки от смартфоните ѝ, в това число и от най-новата серия iPhone 12, както и по-стари модели, като iPhone 11 и iPhone SE.

Липсата на достатъчно ключови компоненти обаче може да заплаши постигането на тези цели, пише още изданието, позовавайки се на свои източници, запознати с въпроса.

Това ще отбележи 20% ръст спрямо 2019 г., въпреки че целта ще бъде разглеждана редовно и ревизирана в отговор на необходимостта от промени, посочват още източниците, пожелали да останат анонимни.

Предварителната годишна прогноза, която производителят на iPhone сподели със своите доставчици, предполага, че компанията планира да направи до 230 млн. броя iPhone през следващата година, като тук попадат и стари, и нови модели, допълва статията, цитирана от Ройтерс.

Apple не е отговорила веднага на поканата на Ройтерс да коментира темата.

Междувременно компанията временно спря производството на iPhone от поддоставчика Wistron, след като работници излязоха на стачка. Apple разследва дали тя е причинена от нарушения от страна на Wistron в протокола за заплащането на служителите и работните условия, пише Apple Insider.

След случилото се в завода на Wistron в Нарасапура, Индия, американският технологичен гигант обяви, че разследва дали поддоставчикът не е нарушил правилата, които трябва да спазват всички компании, които сглобяват устройства за Apple. Компанията твърди, че работи с местната полиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още