IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска второ поколение AirPods

Новите слушалки се предлагат с кейс за безжично зареждане

10:47 | 21.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Apple.com</em></p>

Снимка: Apple.com

Американският технологичен гигант Apple обяви, че пуска нова версия на AirPods, второ поколение на популярните му безжични слушалки, пише CNBC.

Новите AirPods имат по-дълъг живот на батерията и H1 чип, за който Apple твърди, че подобрява свързаността с iPhone или iPad. Чипът замества стария W1 от първия модел.

Слушалките се предлагат за 199 долара с кейс за безжично зареждане или за 159 долара без него. Кейсът за безжично зареждане е достъпен и за собствениците на първата версия на AirPods за 79 долара. Всички варианти са достъпни, а доставките започват от 27 март.

Второто поколение AirPods освен това поддържат „Hey Siri”, което означава, че потребителите могат да си говорят с гласовия асистент, за да провеждат обаждания, да си пускат музика, да питат за времето и най-вече да говорят със Siri, без да докосват слушалките, което се изискваше при първия модел.

Подобно на първото поколение слушалки, новият кейс предлага до 24 часа живот на батерията. Нов LED индикатор отвън показва дали се извършва зареждане, или не.

Говорейки за безжично зареждане, Apple все още не е направила нищо по AirPower, падът за безжично зареждане, който обяви още през септември 2017 г. AirPower е създаден, за да зарежда iPhone, AirPods и Apple Watch едновременно. Apple твърдеше, че AirPower ще бъде пуснат през 2018 г., но това така и не се случи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още