IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създателят на Andorid понижава значително цената на телефоните Essential

Цената на устройствата пада с 200 долара и така те влизат в средната ценова категория

12:27 | 23.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: essential.com</em></p>

Снимка: essential.com

Не беше тайна, че Essential Phone не е топ продукт по продажби. Оказа се, че е трудно да се продаде голям обем от телефоните за 699 долара, при това с лимитирани сделки с оператори (в САЩ само Sprint) и то за бранд, който трудно се разпознава отвъд ентусиастите.

И Essential очевидно го знае – Анди Рубин признава пред TechCrunch, че намалява цената на телефона с 200 долара до 499 долара само няколко седмици, след като той бе пуснат на пазара. За всички, които вече са си купили телефона, компанията на създателя на операционната система Android ще предостави код за 200 долара за „приятели и семейството“, с които да могат да си купят 360-градусова камера от компанията или друг телефон. 

Компанията не обвързва намаляването на цената с продажбите, но твърди, че „улесняването" на купуването на основния телефон би трябвало да бъде по-ефективно за привличане на вниманието, отколкото при пускането на маркетингова кампания.

Според специалисти апаратът трудно привлича масова публика с оригиналната си, ориентирана към флагмански модел цена, като се има предвид представянето на фотоапарата и липсата на водоустойчивост, но може да се справи много по-убедително в горната част на средната продуктова категория, конкурирайки се с OnePlus 5. Особено като се има предвид, че Essential усъвършенства софтуера си за камера, откакто телефонът бе пуснат за първи път през лятото.

Няма никакво съмнение, че Essential среща сериозна битка по пътя си за навлизане на пазара на телефони, което е особено трудно начинание, дори и за създателя на Android. Северноамериканският пазар на смартфони по-специално се върти около Apple и Samsung, а дори и големи имена като LG имат проблеми да наваксат изоставането въпреки сериозните разходи за маркетинг и сделките с множество оператори. Essential вероятно ще трябва да устои по-дълго време на пазара, ако иска да убеди масите, че е жизнеспособна алтернатива на Samsung Galaxy и iPhone.  Сред инвеститорите на основания от Рубин еднорог са Amazon, Foxconn и Tencent. 

Как изглежда Essential Phone вижте в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още