Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Адв. Валентин Савов: Бюрокрацията и демографският срив спъват бизнеса

Правната сигурност е една от основните причини за инвестиции, заяви юристът

гледано: 3452   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Основен проблем за бизнеса у нас и предизвикателство пред икономическия растеж на страната е многократно увеличаващата се административна тежест. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria адв. Валентин Савов

Като основни пречки пред икономическия растеж на страната Савов отбеляза демографския срив, проблемите в образованието и необходимостта от законодателни промени с цел по-висока сигурност на правната среда. 

Още по темата

„Правната сигурност е една от основните причини за инвестиции, не толкова ниският данък или ниското заплащане на труда“, каза той в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Енергийният сектор е пример за постоянни промени на регулативната тежест“, посочи той.

Савов посочи, че решенията на проблема са комплексни, а част от тях са промяната на законите, на прилагането им, преглеждането на всички процедури за привличане на чуждестранни служители и внедряването на трайно безработни и хора с увреждания на пазара на труда, както и мерки в образователната сфера.

„България следва да привлича производства с висока добавена стойност, а не само такива, търсещи евтина работна ръка. Това би могло да се случи единствено чрез наличието на висококвалифицирана работна ръка“, препоръча той.

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 17 януари