IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актриса: Нека излезем от Средновековието на 2020 г. и влезем в Ренесанса на 2021 г.

През тази година творческите колективи създадоха много нови проекти, посочи Снежина Петрова

18:27 | 30.12.20 г.
Актриса: Нека излезем от Средновековието на 2020 г. и влезем в Ренесанса на 2021 г.

По димите ѝ артистите вече са готви и с нетърпение чакат „рестарта“.

„Тази свръхдигитализация през последната година само потвърди каква нужда имаме от живите изкуства“, посочи актрисата и прогнозира, че живото изкуство е равностойно на „кислорода, който дишаме“.

Снежана Петрова обясни, че независимите артисти са имали възможност да кандидатстват по няколко различни държавни програми, които са оценявали творчеството в среда на конкуренция.

„Бяха обявени доста сесии - някои от които със сериозно финансиране“, посочи тя и потвърди, че през тази година творческите колективи са създали много нови проекти. 

По думите на Петрова изкуството дава уроци и духовна храна. Тя е убедена, че театърът започва през чувствата, но е категорична, че той минава през интелекта и анализа и потвърди, че на това учи учениците си в НБУ.

„Това е най-достъпният начин човек да се надгражда и да се развива“, е мнението на актрисата, пресъздала запомнящи се роли в театъра и киното. - Пожелавам на себе си и на всички да излезем от Средновековието, в което живяхме през тази година, и да навлезем в Ренесанса на 2021 г. Да сме здрави и да имаме достатъчно енергия за рестарта, който предстои.“

Как пандемията промени театъра? Как Снежина Петрова преподава изкуство от разстояние?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още