IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов привика посланика в Москва за консултации

Основната тема ще бъде случаят с отравянето на Сергей Скрипал и реакциите в Русия и ЕС по казуса

15:38 | 27.03.18 г. 12
<p>
	Бойко Борисов. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов е извикал посланика ни в Москва Бойко Коцев за консултации, съобщават от правителствената пресслужба. По-рано днес двамата са разговаряли по телефона и са обсъдили случая „Скрипал“, както и реакциите по него в Русия, ЕС и в международната общност, гласи още съобщението.

16 държави от ЕС, както и САЩ, Канада, Украйна и Австралия съобщиха, че ще изгонят руски дипломати във връзка със случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал с нервно-паралитичен газ в британския град Солсбъри. Руското външно министерство обеща ответна реакция.

Великобритания обвини Русия, че е замесена в този случай, при който за първи път от Втората световна война насам на територията на Европа се използва химическо оръжие. Москва отхвърля всички тези обвинения.

На този етап България не се присъединява към останалите държави в ЕС, които гонят руски дипломати, стана ясно от думите на външния министър Екатерина Захариева.

В Брюксел в понеделник говорител на Европейската комисия посочи, че мярката е съгласувана по време на Съвета на ЕС, но всяка една държава от общността сама е преценила какви дипломатически действия да предприеме. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Money
преди 6 години
Що не ги пратят в Челябинск тия дочки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Според тебе, дет се имаш за мноо умен, у кого, от кога и какъв (чий, от колко години) е капиталът на Китай и има ли той глас в управлението на света?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 8
makama
преди 6 години
Пич нещо явно не разбираш....Давам ти като българин просто обяснение....Основната база на "богатите" общества се намират в различни ситуации едновременно и в единство и в борба .... Да, UK напуска EU защото има борба за икономически интереси,но, остава в единство по линия на НАТО.НАТО това е системата за колективна сигурност на германските държави, от които в момента само US има реално армия ..... т.е. командва, но според мен - главният инструмент е долара.Всяко общество ( това не държава) което иска да бъде признато за богато играе по тези правила....Бедните да го ду хат.Елита на РФ се беше интегрирал в световния елит, но поради много пари които се концентрираха в малко хора, се завъртя главата на руските новобогаташи, които прецениха, че те също имат право на глас в управлението на света...Грешка .... нямат право на глас, защото са отскоро забогатели.В световния елит капитал който не притежаваш поне 100 години или минимум 3 поколения, значи е преходен .... т.е. нетраен....Както следва да знаеш, президенти, премиери и кметове се менят, но капитала остава в техните наследници... виж Франция, Германия, САЩ и дори Австралия.... изключение са конституционите монархии...Путин и неговата клика знаят това, но не им изнася ....Те искат да управляват, но нямат нито знания нито качества...Освен това допуснаха груби грешки - атакуваха Украйна, а сега ги заплашваха богатите държави с унищожение ....Ако Путин не се изживяваше в ролята на цар / бог и беше се отказал в полза на руския елит, както го направи и Горбачов и Елцин, нямаше да има никакъв проблем.... А за да покажат реалното място на РФ в света повод винаги ще се измисли....Незабравяйте ! РФ произвеждаше 2012 година 2 % от БВП на света, за 2017 вече е само 1,7 %. Твърде скромно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 6 години
ЕС са лъскава фасада на НАТО.Дефакто Малобритения не е част от ЕС, но англосаксонците ги строиха в редичка - без дело, без доказателства да съскат срещу Русия.Когато почнаха със Северен поток 2, не бяха сговорчиви, но вече доказано (от украинци и руснаци )Украйна свали Боинг. Холанския съд още се прави на луд и не издава присъда.Сега Северен поток 2 е на завършване и хоп - газ Новичок (дефакто Старичок). Зер европееца трябва да се уплаши от злата мечка да не му пусне по тръбата Новичок.Сценарий за дееее'Били и втората най-древна. Политиците - те са си от първата най-древна................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 23
khao
преди 6 години
ама избраха ***, дето и неговите дочки вееха *** по западландия :):)хахахах, колко сте жалки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 5
comet
преди 6 години
За протокола, и от Корнелия не очаквам нещо по-различно, просто да продължи каквото натвори СтаниШеф. Искам да кажа, че децата на политиците трябва да живеят в страната в която тези политици живеят, иначе не следва да бъдат избирани като политици, поради конфликт на интереси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 13
abdul
преди 6 години
Правят си сметките без кръчмаря.Остава и война да обявят заради недоказания недоубит шпион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 12
4ervenasgan
преди 6 години
Ама то и на лавров дочката и на *** синковеца и те там бе! Бреее тия "господари" разпореждат на всички мааа-му-стара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 13
comet
преди 6 години
Точно това очаквах от Тиквонций (без значение на какъв се прави пред народа ни), да следва до крайност какво му разпоредят господарите от страната в която си е пратил дъщерята да живее.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още