IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Истинската криза ще в края на тази и началото на 2021 г.

Необходимо ли е със заповед отново да се затваря и това влияе ли добре на психиката и на здравето на хората, пита реторично премиерът

11:32 | 08.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</p>

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Българският премиер Бойко Борисов очаква истинската криза да бъде в края на тази и началото на другата година. По думите на министър-председателя световната икономика „по никакъв начин не се възстановява“, а вместо в България да се търси максимална консолидация, той се учудвал от самоуверените критики на опозицията

„В тази ситуация всяка нация сама за себе си трябва да бъде много мобилизирана. Тежките времена предстоят. Като предстоят, ще кажат, защо не ни затвориш пак, не забравяйте, че си говорихме за цели сектори, които фалират. Мярката 60 на 40 работи на пълни обороти", заяви Бойко Борисов по време на правителственото заседание, цитиран от Dnes.bg.

Той попита необходимо ли е със заповед отново да се затваря и това влияе ли добре на психиката и на здравето на хората. Защо е нужна заповедта - за да кажат, че някой те затваря, че ти запушва устата, посочи премиерът и каза, че всеки знае за риска, когато отиде на театър, кино, заведение.



Ако има заповед да не пътуваш, за да има кого да псуваш образно казано, значи това е добре, когато трябва всеки един от нас да полага необходимите мерки, демокрацията ни е в повече, заяви Борисов.

"Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и няма решение, което да можем да изпълним всички заедно. САЩ излизат от СЗО, Белград приложи мерки, виждате как реагират хората на тях. Ние считаме, че сме развита демокрация", каза още премиерът.

Интересни са ми колегите в дясно, когато казват, че трябва да затваряме и отново да приведем градовете в карантина. Същите, които казват, че маските са, за да ни запушат устата, сега казват - защо не затваряте, коментира Борисов.

По думите му лесното е да затворим, трудното е да се научим да живеем с този вирус, да не спираме да работим, а тези, които искат - да почиват и да се веселят.

Няма да издържат системите - финансовите, социалните месеци наред, ако се върви с 60/40, 80/20 и да няма приходи. Тогава ще се разпадне държавността - като не останат пари за пенсии и за заплати, за основните сектори. Молбата ми е нека да покажем, че демокрацията не е само права, а и отговорност, апелира министър-председателят.

Още политически новини четете в Dnes.bg!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още