Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България и Индонезия ще разширят сътрудничеството в областта на технологиите

За първите четири месеца на 2019 г. стокообменът между двете страни възлиза на 130,5 млн. долара

България и Индонезия ще разширят сътрудничеството в областта на технологиите

Снимка: Прессекретариат на президента на Република България

Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям потенциал за последващо задълбочаване на сътрудничеството между България и Индонезия. Това е общата позиция на президента Румен Радев и индонезийския министър на външните работи Рътно Марсуди, които се срещнаха днес на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Още по темата

 
За първите четири месеца на 2019 г. стокообменът между България и Индонезия е 130,5 млн. долара, което представлява ръст от 322% спрямо същия период на 2018 г., става ясно още от съобщението. Радев и Марсуди са единодушни, че тази възходяща тенденция е добра база двете държави да разширят партньорството си в повече сектори и да фокусират усилията си върху увеличаване на двустранните инвестиции и съвместно излизане на трети пазари. Освен стимулиране на икономическите връзки е важно да се даде тласък и на културния и образователен обмен, както и на туризма, беше подчертано на срещата. 
 
Борбата с тероризма и противодействието на радикализацията на маргинализирани обществени групи и религиозната толерантност, също бяха във фокуса на разговора. Румен Радев отбеляза, че прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове. Обсъдено беше и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.
 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Парламентът подкрепи покупката на ваксини срещу COVID-19