IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хазартните оператори ще могат да кандидатстват онлайн за лиценз

Правителството променя наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта

13:40 | 27.11.13 г.
Хазартните оператори ще могат да кандидатстват онлайн за лиценз

Хазартните оператори ще могат да кандидатстват онлайн за лиценз. Днес правителството прие промени в Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта, които ще облекчат административната тежест за бизнеса, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Гражданите и организациите ще могат да заявяват и получават предвидените в Закона за хазарта административни услуги по електронен път, като се дава възможност за е-услуги, които до този момента са били предоставяни единствено в хартиен вариант.

Освен това в случаите, когато се издава или се променя лиценз на хазартен оператор, отпада изискването за предоставяне на документи, които нямат съществено значение при формиране волята на лицензионния орган.

След промените отпада задължението за регистрация на марка на производител на игрално оборудване. Освен това се намалява броят документи, които се разглеждат от Държавната комисия по хазарта при промяна на собственик, съдружник или акционер в компания от сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още