Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Изтъргуваха се 5,9% от капитала на Норд холдинг АД

Лъки Банско ЕООД е придобило 2,9% от капитала на търговеца с метали, след апортна вноска

През миналата седмица са изтъргувани 3,63 млн. акции или 5,9% от капитала на Норд холдинг АД, един от големите търговци на метали у нас.

Собственици на капитала на Норд холдинг АД към 28 юни 2010 г. са били Борислав Малинов с 49,1 млн. акции и Александър Малинов с 10,8 млн. акции.

Също така през миналата седмица Централен депозитар АД е вписал увеличение на капитала на Норд холдинг АД с 1,82 млн. акции или 2,9%, като увеличението е с апортна вноска и акциите са записани от Лъки Банско ЕООД. Апортната вноска представлява хостел Лъки Банско, сгради в Благоевград и други.

Едноличен собственик на Лъки Банско ЕООД е Флоу стар шипинг корп., регистрирано в Панама. Представляващ Лъки Банско ЕООД е Борислав Малинов, който е основният собственик на Норд холдинг АД.

Норд холдинг АД е учреден през 1995 г. с фокус върху събирането, обработката и търговията с метални отпадъци. По негови данни има дял от 22% на пазара на отпадъци от черни метални и 16% дял на пазара на отпадъци от цветни метални в България.

За 2009 г. Норд холдинг АД отчита 1,5 млн. лв. печалба, спрямо 1,35 млн. лв. печалба за 2008 г., въпреки спадът на продажбите с 51% на годишна база до 74,4 млн. лв. за 2009 г.

Още по темата: Икономика и политика

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Проверки засякоха етикети на храни с неточна информация