IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как менторската програма Dare to Scale ще привлече нови бизнеси

Менторството помага на предприемачите да видят много от рисковете, с които им предстои да се справят, твърди Ирина Енчева

13:55 | 18.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Менторската програма Dare to Scale е 4-месечна програма и свързва вече утвърдени предприемачи с такива, които са в по-ранен етап на развитието си. Профилите на компаниите, които вземат участие в програмата, са най-разнообразни.

Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ирина Енчева, програмен директор на Dare to Scale.

„Разликата тази година е, че една част от компаниите са базирани извън София, а една дори е базирана извън България. Това е успех за нас и ще се стремим през следващите години да се развиваме в тази посока“, каза още тя. 

С оглед на пандемията тази година програмата е била много по-различна, като първоначално някои от срещите са се провеждали присъствено, после са преминали в хибриден модел и впоследствие – изцяло онлайн, обясни Енчева.

„Това създаде притеснение за възможностите за срещи между участниците и менторите, но успяхме да се справим със ситуацията“, добави тя. 

Енчева обясни, че чрез менторството много от рисковете пред младите предприемачи излизат на преден план и по този начин се избягват много от грешките, които те могат да допуснат.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още