Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Как предприемачите да изберат най-подходящите партньори?

Трябва да се опростят механизмите за достъп до рисков капитал на стартъпите, съветва управляващият директор на Endeavor България Момчил Василев

гледано: 4847   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа
В нашата страна трябва да се постави фокус върху търсенето на начини за подпомагане на предприемачеството с опростяване на механизмите за достъп до рисков капитал. Това съветва в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“ Момчил Василев, управляващ директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor в България.
Още по темата

Според него за предприемачите трябва да има подходяща среда с регулаторна рамка за привличането с различни инструменти на най-иновативните сектори като телемедицина и мобилност.

Като ментор Василев е убеден, че за предприемачите е важно да имат достъп до „акумулирания опит на света“ по отношение на бизнесмоделите, които те развиват, или продуктите и пазарите, към които се насочват.

„Единствената грешка, която предприемачите не бива да допускат, е да се самоограничават“, коментира управляващият директор на Endeavor България.

По думите му изборът на най-подходящ партньор винаги е свързан с обстоятелствата и  средата, в която се развива компанията, за да премине по-лесно през предизвикателствата.

Още по темата

„Важно е да се създаде добра химия с човека и организацията с която се асоциираш или търсиш помощ - колкото по-активен си, толкова по-добре за теб“, смята Момчил Василев.

Той напомни, че предприемачите са именно тази група от населението, които са по-позитивно настроени и търсят възможностите в кризисна ситуация, като тази с Covid-19, в която се намираме в момента.

Управляващият директор на Endeavor България коментира и как пандемията променя екипната работа, като заяви, че тя еволюира.

„Бизнесът обаче все пак е колективен спорт и социалният контакт е важен. Надявам в скоро време, когато пандемията отшуми, да имаме възможност  да се върнем и към познатите форми на работа и общуване“, надява се Момчил Василев.

Какви грешки не трябва да допускат предприемачите? Как менторството помага да се намерят решения в различните икономически сфери? Лесен ли е достъпът на стартъпите до финансиране?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

3
 
1
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Намерете подходящото финансиране за развитие на вашите дейности.Посетете ни https://bforcredit.com/Поща: contact***bforcredit.com

Още от Икономика и политика
Скъпият ток вдига производствените цени с над 24% през октомври