Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Калоян Буковски: Влизаме в абсолютно сигурна световна финансова криза

Свършеното от икономическия екип на служебното правителство е стабилна основа оттук нататък да се гради, посочи експертът

Калоян Буковски: Влизаме в абсолютно сигурна световна финансова криза

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Влизаме в абсолютно сигурна световна финансова криза и в момента трябва да се харчи повече. Това мнение изрази по БНР Калоян Буковски, консултиращ мениджър във Великобритания, ръководител на проекти за прогнозни модели и оценка на кредитен риск във финансовия сектор, както и създател на платформата „Българи от ново време“.

„В глобален план предстои криза, която изисква обратното на предложените от Николай Василев икономически политики“, подчерта Калоян Буковски. По думите му в момента трябва да се харчи повече.

„Ако всеки свие портфейла, бизнесите започват да страдат и съответно цялата икономика се затлачва, излизането от криза става все по-трудно. Затова и много държавни хазни се отключват в този момент за подпомагане на бизнеса“, посочи финансистът.

Още по темата

Според Буковски дейността на икономическия екип на служебното правителство може да бъде „много стабилна основа оттук нататък да се гради“ по отношение на политика и оперативна дейност.

Експертът вижда потенциална формула за управление в съгласуването на конкретни приоритети между партиите на протеста и БСП.

„Определени фокуси трябва да бъдат приоритизирани. Екзотики като космическите идеи са прекрасни и носят послания, но те не могат да бъдат непосредствен приоритет като здравната криза, пенсиите, социалните аспекти. В момента влизаме в абсолютно сигурна световна финансова криза. Пандемията отключва потенциално много големи поразии в световен мащаб“, прогнозира той. 

Буковски смята, че имаме нова порция надежда, че този път политическите формации ще успеят да излъчат кабинет.

Поканата на „Има такъв народ“ за разговори и към БСП, освен към другите партии на протеста, той отчита като „своеобразно узряване“ след предприетите неоптимални ходове с представянето на първия проект за правителство.
„Може би ще се опитат да постигнат договорки по дадени политики. В момента всички осъзнават, че стабилно правителство е нужно. ИТН направиха няколко по-скоро символични грешки“, отчита експертът.

Той отбеляза, че кандидатурата на Николай Василев „имаше експертни логически обосновки, но обществото не търси логика при такива избори и гледа емоционално на нещата“, поясни Буковски и потвърди, че във Великобритания името на Слави Трифонов винаги е било привлекателно.

Той напомни, че „гласът от Великобритания на парламентарните избори е антисистемен от доста години“.

„Абсолютно логично беше това. „Демократична България" е втора сила. Виждаме много високи резултати за „Възраждане“, докато ГЕРБ и БСП имат съвсем малки резултати. Емигрантите прилагат тази емоция, за която говорих. Слави Трифонов представя от години на българите в чужбина една България, каквато те искат да видят“, коментира избора на сънародниците ни извън пределите на България финансовият анализатор.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
3
 
4
преди 4 дни
Няма профилна снимка
значи трябва да се направи точно обратното...
0
 
7
 
3
abdul до: bgMan
преди 4 дни
Няма профилна снимка
мда, трябва да се подсказва.. електората също е дeбилен.
0
 
5
 
2
bgMan до: abdul
преди 4 дни
Поне ни подготвят и подсказват къв е сценарият.
2
 
9
 
1
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Я още едно юпи от харвардската школа.Абсолютен ***.

Още от Икономика и политика
Предвижда се сливане на комисии и отделяне на туризма в самостоятелна