IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кандидатът на ИТН за правосъден министър се отказва от поста

Момчил Иванов се оттегля по лични причини, по-късно ще стане ясно кой ще бъде предложен на негово място

09:40 | 06.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Момчил Иванов. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Момчил Иванов. Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ“ (ИТН) оттегля Момчил Иванов като кандидат за министър на правосъдието. Това обявиха в изявление пред журналисти в Народното събрание кандидатът за премиер Пламен Николов и Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН. 

Мотивите за оттеглянето са лични.

„Всичко онова, което се наложи да преживее Момчил Иванов като изказвания и публикации, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага", обясни Пламен Николов.

От партията на Слави Трифонов обещаха по-късно през деня да обявят нова кандидатура за министър на правосъдието, но отбелязаха, че желанието на Иванов да се откаже е новост и за тях.

Самият Тошко Йорданов обвини отчасти и медиите за решението на Иванов. "Възхитен съм от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха, за фалшивата информация, която публикухава, за ада, на който подложиха семейството му", каза той.

Непознатият до момента юрист доби популярност във вторник, след като бе номиниран за поста. Досега не са известни изказвани преди това негови публични позиции за върховенството на правото или необходимостта от реформи.

При представянето на проектокабинета от ИТН стана ясно, че Иванов е адвокат по професия. Той е и бивш депутат от партията и в предишното 45-о Народно събрание.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още