IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конкурсът на „Оренда“: Доброто в децата стимулира

Ролята на образованието е изключително градивна, стига да е навреме, посочи Елена Маринова от сдружението

13:55 | 07.02.20 г.
Конкурсът на „Оренда“: Доброто в децата стимулира

За едно дете глобален проблем може да бъде липсата на дрехи и учебни пособия, но и загубата на здраве, затова сдружение „Оренда“ се включва през всяка една бизнес ниша, за да създаде събитието „Дете на годината“, което да бъде пример за добро“, посочи тя.

Елена Маринова разказа за няколко проекта, в които ще участват децата.

„Проектите са с натрупани отличия и награди от конкурси, за които са взели участие самите деца, и България е доказала своя талант на световно ниво“.

Според Маринова ролята на бизнеса към подобни каузи е голяма.

"Корпоративно социалната отговорност в лицето на „Оренда“ е всички ние да се учим на добро от децата. Те са новият бизнес ментор в благородното влияние“, заяви Елена Маринова.

Тя сподели, че сдружението подкрепя деца до 18 години, като целта е самите те да окажат подкрепа и помощ на други деца, участвайки в най-различни състезания. По думите ѝ няма по-социално активно поколение от сегашното.

Елена Маринова обясни, че във всяка категория ще бъдат отличени по четири деца. Оценката на конкурса включва и категориите „детски учител“ и „детски треньор“. Журито е съставено от уважавани представители на спорта, на изкуството, на обществения живот.

„Ролята на образованието е изключително градивна, стига да е навреме и да е целесъобразно насочена“.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още