IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова се кандидатира за кмет на София

Омбудсманът заяви, че утре ще подаде оставката си от поста

22:23 | 02.09.19 г. 4
<p>
	Мая Манолова. <em>Снимка: БТА</em></p>

Мая Манолова. Снимка: БТА

Граждани издигнаха кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Те поискаха от нея да подкрепи независими кандидат-кметове и граждански листи в цялата страна и да поведе ново национално гражданско обединение, съобщиха инициаторите, цитирани от БТА.

"Забравили сме да правим добро. Заедно се борим срещу групата на организираната алчност. Утре ще депозирам оставката си официално. Можех да изляза в неплатен отпуск, но нямам нужда от застраховка. Кандидатирам се смело и почтено". С тези думи Мая Манолова, омбудсман на Република България, се обърна тази вечер към участниците в неформална среща с граждани, публични личности и неправителствени организации, осъществена по тяхна покана.

Актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова бяха основни инициатори на срещата, в която се включиха десетки граждани. Всички те изразиха категорично очакване Мая Манолова да оглави и поведе промяната не само в София, но и в цялата страна.

"България се е превърнала от истински земен рай в страна на беззаконие и безвластие. Търпението ни се изчерпа! Трябва да действаме с убеденост и решителност! Всички знаем, че през последните години Вие успяхте да спечелите доверието и любовта на българските граждани, затова хората Ви искат!", изтъкват в поканата си към Мая Манолова организаторите.

Манолова изрази очакване за гражданска подкрепа, като покани всички желаещи в инициативния комитет. Тя уточни, че кампанията й ще бъде открита на 4 септември, в 10.00 ч., в зала 10 на НДК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
AGD
преди 4 години
Хей...гледахте ли госпожата тази сутрин...а бе казах Ви ... хъката Мъката... ама има и ново...граждански дълг и такива едни неща... а не се ли сети до сега за това??? Колко години в партията/БКП=БСП/ цялата власт...ползи екстри и какво ли не и сега се сещаме за дълг...да кажеш нещо...макар и лъжливо...а бе да си ходи в Кюстендил и там има нужда от кмет ... плямпало...друго няма в нея...Бавно и загрява реотанчето...а има ли такова...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
AGD
преди 4 години
Лощото е, че и неможе да говори :(Заслушай се...хъката...Мъкатааа :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 13
Valentin13
преди 4 години
единственото, което Мая прави добре е да говори. тя говори дълго, пространно, неспирно. човек забравя какво беше в началото, когато стигне до края на словото и. и ако пък спечели, ще си падне в подходящия момент. защото София работи, в София се строи и изгражда, и то добре. Йорданка го направи.и сега ако Мая спечели, ще започне порой от конференции, анализи и критики, защото има безброй малки проблеми, с които живеем. а Мая ще ги превърне в големи, защото тя трябва да използува по подходящ начин единственото си качество, което притежава - да приказва....а работата ще си върви, защото Йорданка я организира и започна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 12
Nerto
преди 4 години
Мая, обичаме те!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още