IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Захариев: Технологиите помагат да се запази нормалния начин на живот

Обществеността трябва да бъде много внимателна по отношение на фишинг измами, предупреждават от Фондация "Право и Интернет"

16:52 | 20.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В тази извънредна ситуация технологиите помагат да се запази нормалния начин на живот, като дистанционната работа и дигитализацията се трансформират в нещо обичайно. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Мартин Захариев от Фондация "Право и Интернет".

„Ако технологиите не бяха налице, щеше да се стигне до пълна блокада на обществения живот“, посочи гостът.

По думите на Мартин Захариев дори консервативна система, като образователната, е успява да се адаптира, за да продължат децата своето обучение. 

„Онлайн пазаруването, доставките до домовете отдавна съществуват като възможност, но сега тази тенденция се засилва, а това, от друга страна крие рискове за претоварване на системите“, обясни Захариев. Според него обаче някои бизнеси по стечение на обстоятелствата в криза успяват да се развиват.

„Кризите обаче са благоприятна среда извършване на незаконни действия. Обществеността трябва да бъде много внимателна по отношение на фишинг измамами, ало измами, злонамерен опит да се направят много заявки към даден сайт на държавна администрация например и той да се срине. При съмнение за подобни действия веднага трябва да се вземат мерки“, каза Захариев.

Гостът коментира и темата за изкуствения интелект и внедряването на различни технологични решения по време на криза.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още