Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Мисията на спорта в личностното развитие на децата

Специален проект насърчава младежи с различен социален и здравен статус да спортуват, за да сбъднат мечтите си, посочиха Валентина Александрова и Божидар Темелков

Мисията на спорта в личностното развитие на децата

Снимка: Pixabay

"Младите хора - Бъдещето на България - в действие" е проект на асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта, чиято основна цел е да насърчи спортната активност при хиляда младежи на възраст от 15 до 29 г. с различен социален и здравен статус. Ключовото послание на проекта се изразява в призив за активно спортуване, чрез което човек ще се научи да не се отказва и да преследва целите и мечтите си. Това заявиха в ефира на Bloomberg TV Bulgaria певицата Валентина Александрова и световният шампион по самбо Божидар Темелков.

Още по темата

По думите на Валентина Александрова спортът е изключително важен за здравето и "едно дете трябва задължително да мине през него, за  да бъде дисциплинирано и борбено".

Според Божидар Темелков часовете по физическо възпитание в училище не са достатъчни. "Те по-скоро са като свободен час. Не при всички училища те се пренебрегват, но особено при началните учебни заведения възрастните учителки не могат ефикасно да подготвят физически малките ученици. Затова трябва да се наблегне повече на тези часове, защото те са основата за какъвто и да е спорт", коментира спортистът.

Другата водеща тема на проекта, освен насърчаването на активност при младите чрез различни спортове, е и превенция на агресията между тях

"Заедно с асоциация "Докосни дъгата" участвахме на среща с младежи в град Смолян. Дискутирахме този проблем и неговите активни и пасивни изражения. Получи се хубава среща и в бъдеще ще проведем подобни срещи в други български градове", посочи  световният шампион по самбо.

Как новото поколение се бори с агресията? Справедливи ли са посланията на мирния протест в България? Каква е социалната отговорност на младите? Как ще се създадат обстоятелства и нови формати за изкуството в пандемичната обстановка?

Още за проекта "Младите хора - Бъдещето на България - в действие" и какъв е подходът за превенция на агресията сред младите вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Какъв трябва да е акцентът на Плана за възстановяване и устойчиво развитие?