Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Над 65 фирми в България адаптират производството към предпазни материали

Кризата ще обърне страните от Европа към местното производство, констатира Industry Inform

Над 65 фирми в България адаптират производството към предпазни материали

Вече се произвеждат български шлемове и очила. Снимка: Министерство на икономиката

Още по темата
За по-малко от месец над 65 фирми в България са се адаптирали да произвеждат предпазни материали в помощ борбата с COVID-19, съобщи Industry Inform.

От данните се вижда, че на фокус в производството в момента са маски, дезинфектанти, предпазни шлемове, предпазни очила, ръкавици, медицински консумативи, предпазни материали, хранителни добавки, дори и кабина за дезинфекция.

При по-голямата част от фирмите, това не е основната им дейност, а се преориентират в ситуацията.

„Най-бързо се преориентират шивашката индустрия, козметиката и фармацевтичната индустрия“, информира д-р Мариана Дамова, създател на Industry Inform, услуга за предоставяне на бизнес информация за България, включила наскоро и директория  в помощ на COVID-19.

Още по темата

Дори в сектори, които по никакъв начин не са свързани с предпазните средства като офис консумативи и рекламни агенции търсят начин да отговорят на новото търсене. Печатници, които отчитат намалели поръчки, поради затворени офис-сгради и търговски центрове, започват производството на предпазни шлемове, предпазни плексигласови стени за банкови офиси, магазини, фризьорски салони, маски с печат.

От Industry Inform уточняват, че събират и безплатно предоставят данни за всички тези производители за улеснение и бързо намиране на услуги и продукти. Информацията в каталога включва контакти, сайтове, дейности и оферти.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 20 септември