IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обувките за босо ходене - да усещаш земята

70% от износа на бранда за обувки "Зизуу" е за ЕС

12:12 | 19.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Бранд &quot;Зиуу&quot;</em></p>

Снимка: Бранд "Зиуу"

Да ходиш бос е най-добре за опорно-двигателната система. Съвременните обувки деформират стъпалата. Обувката за босо ходене е изключителна лека, с равна подметка. Няма стягащи и оформящи стъпалото елементи. Кракът трябва само да е защитен от околната среда. Подметката е тънка, еластична. Стъпалото трябва да усеща повърхността. Това обясни Гергана Иванова, съосновател на бранда за обувки "Зизуу", в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Стартирахме бизнеса първо с направата на детски обувки, тъй като в тази възраст е изключително критично как ще проходи човек. Тогава се оформят костната структура, хрющялите, мускулите, сухожилията", каза тя и поясни, че материалите са само от естествена кожа, хастарът е от вълна, а подметките – от гума. – Доставчиците са фирми от България и основно от Европа."

Като интересен факт Гергана Иванова посочи е, че в бранда "Зизуу" използват и материали като растително обработена кожа.

"За 2018 г. някъде около 70% е износът ни за ЕС. Най-големият ни пазар там е Германия, следвана от Холандия и Чехия, информира тя. – Продаваме предимно онлайн, но имаме физически магазин тип шоурум в София",

Иванова разкри, че обувките не са на бутикови цени. Като прогноза тя определи увеличаване на производствения капацитет, въпреки че в "Зизуу" създават много продукти ръчно, в целия процес има специфика и е необходимо обучение в рамките на година.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още