IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превозвачите прекратиха протеста срещу проекта за автомобилна камара

Премиерът обеща изтегляне на спорния законопроект

13:23 | 25.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Превозвачите прекратяват протестите си и ще изтеглят автобусите и камионите, с които излязоха по улиците, за да покажат недоволството си.

Решението им идва след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на която той им обеща изтегляне на спорния законопроект за Българска автомобилна камара.

Превозвачите пък обещаха, че ще продължат да работят за спиране и криминализиране на нерегламентирания превоз.

"Договорил съм се с колегите някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят", заяви Борисов, цитиран от "Фокус". 

"В този законопроект, с който бях запознат, целта и мотивите бяха само едни - браншът да има камара, която във вид на неправителствена организация да съдейства, да дава предложения", обясни Борисов, но коментира, че не би приел "детайли, които притесняват бранша".

Законопроектът предвиждаше лицензи да се дават от камарата, а, ако превозвач не работи един месец, лицензът му да бъде отнеман. Според протестиращите законопроектът е изцяло лобистки и не отговаря на нуждите на сектора.

Борисов поиска заинтересованите страни да седнат в спокойна обстановка и да обсъдят проблемите, така че секторът да бъде успокоен и дисциплиниран.

"Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват", коментира премиерът.

Същевременно той посочи, че е изключително недоволен, че според предложенията в законопроекта Министерството на транспорта трябва да има съвещателен глас.

"Не бих го допуснал. Принципалът и отговорникът за този сектор е министърът на транспорта. Лицензите се издават там", коментира Борисов.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още