IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 379 млн. лева ще се модернизира участък от пътя Видин-Ботевград

Правителството осигури 4 млн. лв. за общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист, водещ към туристически обекти в община Сандански

13:59 | 19.08.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград, между пътния възел „Макреш“ и обходния път на Монтана. Решението взеха министрите на заседанието днес, съобщи БНР.

Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на Министерството на регионалното развитие, тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

"В новия европейски бюджет успях да се преборя и допълнително 200 млн. евро идват за Северозапада, коментира във фейсбук премиерът Бойко Борисов. - Тази отсечка Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин ще е като една пълноводна река и около нея ще се върнат и хората, и бизнеса, така че по най-бързия начин да се уведомят жителите на тези населени места, че сме изпълнили ангажимента си и не само, че се строи, но се обезпечава и строежа на целия лот.“

Той се похвали, че изграждането на автомагистрала „Струма“ допринесе изключително много за развитието на Югозападна България и ще създаде нови възможности за бизнеса и туризма, написа във Фейсбук още Борисов.

„Подобряването на прилежащата пътна инфраструктура обаче е също толкова важно. Затова днес осигурихме 4,045 милиона лева за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист, водещ към основни туристически обекти в община Сандански. Сред тях е село Златолист близо до защитената местност Мелнишки скални пирамиди и Пирин планина. Това е ключова дестинация с огромен потенциал за развитие на туризма в региона“, посочи той.

Кабинетът е одобрил също подкрепа от 400 хил. лева за основен ремонт на девическия манастир „Св. Петка“ в село Копривец, община Бяла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още