Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще изпревари ли инфраструктурното строителство сградното догодина?

Начинът на провеждане на търговете спира доста големи инфраструктурни проекти, коментира Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите

Ще изпревари ли инфраструктурното строителство сградното догодина?

Снимка: Архив Ройтерс

Строителството вече не може да се характеризира като сезонна работа. Винаги има влияние, тъй като работата е на открито, но технологиите напреднаха изключително много и се създадоха възможности за целогодишна работа. Това каза инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Той е на мнение, че тази година е добра за строителния бранш.

"Данните показват непрестанен ръст на строителната продукция. По данни на Националния статистически институт (НСИ) ръстът на нетните приходи е близо 7 млрд. лева за първото полугодие, което е най-високото ниво от 2010 година", потвърди със статистика прогнозата си той.

По думите му към момента строителството на сгради продължава да има водещи функции. "При него ръстът е с близо 21% за полугодието – 59% от строителната продукция е в сградното строителство, което говори за големи частни инвестиции", посочи изпълнителният директор на Камарата на строителите в България.

Според него начинът на провеждането на търговете обаче спира доста големи инфраструктурни проекти. "Затова сме сигурни, че догодина инфраструктурното строителство ще надвиши сградното", смята Мирослав Мазнев.

Той обясни, че начинът на организация и започване на строителни проекти е от изключително значение. "Много често търговете се забавят с месеци заради обжалвания. За да се подготви човек за търг, той трябва да направи разчет на човешкия ресурс, който е крайно недостатъчен към момента", коментира изпълнителният директор на Камарата на строителите в България.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 2944   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Има ли България индустриална база за модернизацията на пехотата?