IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симпатизанти на БСП поискаха на митинг оставката на правителството

Протестиращите настояваха продажбата на ЧЕЗ да бъде спряна

16:14 | 07.03.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Депутати и симпатизанти на БСП, членове на партия "Възраждане" и представители на неправителствени, предимно леви организации, поискаха днес на митинг пред сградата на Министерския съвет оставката на правителството, предаде БТА.

Митингът събра неколкостотин души, част от тях дошли с автобуси от страната. За около час движението през площад "Независимост" беше спряно.

Протестиращите поискаха спиране на продажбата на активите на ЧЕЗ в България, като обявиха, че зад купувача Гинка Върбакова стои премиерът Бойко Борисов. Те се обявиха и против Истанбулската конвенция, корупцията и ограбването на страната от управляващите.

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред участниците в протеста: "Народът излезе на улицата и всеки ден си казва думата, а тя е "оставка". 

Тя съобщи решението на парламента да отхвърли предложения от БСП референдум за Истанбулската конвенция. "Ние искаме да защитим нравствените устои на българската общество, като не приемаме, че нашите момиченца в училище ще бъдат обучавани, че могат да бъдат и момченца", каза Корнелия Нинова.

Една година внасяте само дестабилизация в държавата - започнахте война с президента Радев, с опозицията в НС, с всеки, който ви каже че е време да напускате мястото си и всеки различен от вас е подложен на репресия", каза Нинова.

"Искаме вашата оставка, защото, освен дестабилизацията на страната, крадете от здравето, образованието и сигурността на българите и опорочихте европредседателството на България“, добави Нинова.

Народният представител Таско Ерменков каза, че "не една Гинка Върбакова трябва да определя бъдещото на държавата. Искаме тази държава да бъде наша, на българите, на нас, които работим и които ни ограбват. Затова всеки ден правителството трябва да бъде подложено под натиск на гражданското общество, за да си отиде веднъж за винаги".

Елена Йончева, депутат от БСП, каза, че основният проблем не е корупцията, а ограбването на родината. В продължение на девет години "групировката ГЕРБ" събираше милиарди от некачествени пътища и от здравеопазването, каза Йончева.

Към схемите за ограбване на народа тя причисли и санирането на сградите и строежа на оградата по турската граница.

Днес с тези милиарди "групировката ГЕРБ изкупува държавата", посочи тя. "Кумгейт има във всеки един български град" заяви тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
dapi4
преди 6 години
*** до крадеца мила моя майко льо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dapi4
преди 6 години
*** до крадеца мила моя майко льо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още