Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Скоро „Тракия икономическа зона“ ще е еко-индустриален парк

Водим преговори с шведски инвеститор, в който участват няколко компании с високотехнологични производства, съобщи Пламен Панчев

гледано: 4107   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Съвсем скоро ще обявим превръщането на „Тракия икономическа зона“ в еко-индустриален парк
. Идеята не е нова, работим по нея вече над една година. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Пламен Панчев, изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“, и обясни, че Зелената сделка и зелените политики в Европа са двигателят за тази трансформация.
Още по темата

Той очаква промяната да привлече европейски инвеститори, но смята, че мерките са насочени и за привличане на български представители, особено от малкия и среден бизнес.

Изпълнителният директор на „Тракия икономическа зона“ информира, че се водят преговори с шведска организация, в която участват няколко компании с високотехнологични производства с висока добавена стойност.

Пламен Панчев отбеляза, че България може да се възползва от желанието за съкращаване на веригите на доставка след пандемията, но прогнозира, че процесът няма да е бърз, тъй като много от инвестиционните решения за следващите 2-3 години вече са взети.

Държавата ще помогне за по-бързите процедури за създаване на нови индустриални паркове. В закона ще намерят възможности за разширения и съществуващите”, коментира проектозакона за индустриалните паркове изпълнителният директор.

Той се надява, че ще се привлекат максимален брой инвеститори в индустриалните паркове само ако се съкратят процедурите и се предостави възможност на общините да подкрепят проектите, включително и чрез намаляване на местните данъци.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 10 месеца
"...водят преговори с шведска организация, в която участват няколко компании с високотехнологични производства с висока добавена стойност."Ъхъ , шведите напрао ше се изпотрепят да тичат , щото "Тракия икономическа зона щяла да е еко-индустриален парк ... дреме им на компаса , зависи единствено за колко ше бачкат аборигените ... в "еко" зоната .

Още от Икономика и политика
БАБХ започва проверки в обектите за производство и продажба на сладолед