IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Филипов: Индустрия 4.0 ще промени изцяло начина, по който живеем

В днешно време е изключително важно колко бързо се реагира на промените в околния свят, коментира управителят на NearSoft

17:24 | 09.12.19 г.
В. Филипов: Индустрия 4.0 ще промени изцяло начина, по който живеем

Стандартите и стратегиите за внедряване на Индустрия 4.0 в Европа и в частност в България вече не се разглеждат като кампанийни. Има разбиране, че тази революция може да промени изцяло начина, по който живеем и нещата, които правим. Тази година има чуваемост от страна на администрацията, министерствата и университетите към частния бизнес. Имат желание да се научат, за да се работи съвместно, което е изключително важно и необходимо за една такава трансформация. Това каза Владимир Филипов, управител на NearSoft, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

"В днешно време е изключително важно колко бързо се реагира на промените в околния свят. Навлизането на Twitter изведнъж промени начина на правене на политика", допълни той.

Гостът обясни, че индустриалните революции винаги предизвикват политически промени.

„Конкуренцията е много жестока в момента. Китай се оказа водеща сила в изкуствения интелект и не случайно САЩ се уплашиха и започнаха търговска война“, посочи Филипов.

Той разказа и за подготовката на следващия бюджетен период в Европа.

„Във всички управляващи органи водещите фигури са от Западна Европа, а от Източна Европа няма нито един представител. Българският еврокомисар Мария Габриел изяви желание да промени този дисбаланс“, посочи той.

Според него Европейският съюз правилно е избрал дигитализацията като основен приоритет за развитието през следващите години.

„Въпросът е дали България е готова да се включи? Проблемът е в намирането на квалифицирани хора“, заяви още Владимир Филипов.

Той обясни, че всеки месец из страната се провеждат събития, свързани с Индустрия 4.0, но по-голямата част от лекторите са чужденци, които представят своето виждане за индустриалната революция.

„В България би трябвало да имаме собствена политика за начина на въвеждане на дигитализацията“, допълни гостът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още