Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Васил Божков: Налагането на запори без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно

Изземването на предмети от културно-историческото наследство в чували за боклук е престъпление, посочи бизнесменът в последното си засега медийно изявление

Васил Божков: Налагането на запори без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно

Снимка: БГНЕС

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно, а изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно. Това е мнението на Васил Божков, предадено от пресцентъра на компанията му "Нове Холдинг" АД.

Още по темата

От пресслужбата информират, че това ще е последното медийно изявление на бизнесмена за неопределен период от време и съветват средствата за масово осведомяване да задават въпросите си към представители на властта, политици, институции, правоохранителни органи и държавни учреждения, които имат отношение към темата.

Бизнесменът също така се обявява против изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане.

“Изземването на предмети на над шест хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството”, убеден е Божков.

Той смята, че „предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници, е грубо погазване на правото на защита и е незаконно”.

Васил Божков е категоричен, че произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

“Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на нацистка Германия и комунистическия режим в СССР”, прави сравнение той и напомня, че до произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите му обвинения.

Още по темата

Акционерът и председател на борда на директорите на Нове АД Холдинг  твърди, че фирмите, свързани с лотарийните игри, нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци, посочва Божков. 

“Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата. Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда. Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици", коментира бизнесменът. "Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.”

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
2
 
4
khao до: Antikvar
преди 1 година
Няма профилна снимка
ти беше там, и видя с очите си!!!... същата дама осъди България заради това.
3
 
3
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Спомням си една дама как я бяха хванали с белязане пари/! Ръчичките и светеха като коледна елхичка, но тя крещеше с все сила, че е невинна. И се намериха хор, които не само че не повярваха на очите си, но взеха и нас да ни карат да вярваме на ушите си!
6
 
7
 
2
ing5rov до: das
преди 1 година
Той па черепа все по закона караше ...
7
 
17
 
1
das
преди 1 година
Е какво като е незаконно? То никой не е казал, че е законно.Законите са препоръчителни, и да не се спазват все тая.

Още от Икономика и политика
Биреният бранш отговоря на предизвикателствата с инвестиции за 77 млн. лева