IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Икономов: Отвореното банкиране навлиза с бавни темпове в България

Малките компании и нарастващият брой стартъпи стават все по-гъвкави за сметка на банките, смята председателят на Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами

22:25 | 07.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Отвореното банкиране се налага с много бавни темпове. Това всъщност е възможността от вашата банка да имате достъп до 5 други банки, в които имате сметки. Това каза  Владимир Икономов, председател на Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами, ACFE България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

"Малките компании и нарастващият брой стартъпи стават все по-гъвкави за сметка на банките, които имат все повече затруднения в иновативната част, която трябва от една страна да бъде сигурна, а от друга – удобна", отбеляза Икономов.

„Не всички имат възможност да предоставят иновативни и сигурни условия за плащане“, коментира още той.

Според него навлизането на нови играчи във финансовия сектор повишава конкуренцията, като увеличава риска за банките от загуба на клиенти.

„Не е тайна, че повечето млади хора имат доста ниска лоялност, която обслужва плащанията им в момента“, посочва още Икономов.

Той коментира основните измами, които застрашават потребителите и бизнеса, както и някои от начините за справяне с тези рискове.

Според него от основно значение е повишаването на дигиталната грамотност и на крайните клиенти, и на служителите в отделните компании и техните ръководители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още