IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство дава 58 млн. лева за нови линейки

Купуването им е в изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ

16:19 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви обществената поръчка за 400 нови линейки, с оборудването, на обща стойност 58,4 млн. лв. с ДДС.

Купуването на линейките е в изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ по проект "Регионална здравна инфраструктура" на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

Според обявените критерии линейките са разделени в четири групи. 185 са за превоз, първоначално лечение и мониторинг, 42 ще трябва да отговарят на изискването за повишена проходимост, 78 трябва да са тип 4x4, a 95 ще бъдат предназначени за интензивни медицински грижи. Гаранцията за всеки от медицинските автомобили е не по-малко от 5 години.

Задължително условие е участниците в поръчката да разполагат с развита мрежа от сервизни бази за линейките на територията на 28-те области на страната.

Срокът за получаване на офертите или на заявките за участие е 24 април 2018 г. в Министерството на здравеопазването. Офертите ще бъдат отворени на 25 април 2018 г. в Министерството на здравеопазването в публично заседание.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още