IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank Lombard Odier: Рисковете крият много възможности

Главната посока за инвестиции днес е преориентиране към развиващите се пазари, където цените на петрола са по-ниски, твърди Патрик Одие

16:21 | 23.01.19 г.
<p>
	Патрик Одие, старши управляващ партньор в Bank Lombard Odier. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Патрик Одие, старши управляващ партньор в Bank Lombard Odier. Снимка: Ройтерс

Несигурността отваря и нови възможности. Твърде много внимание се обръща на негативизма, но във всяка една ситуация има много възможности. Така Патрик Одие, старши управляващ партньор в Bank Lombard Odier, коментира в интервю от Давос за Bloomberg безпокойствието около търговския спор, американския ръст, популизма и Brexit.

„Главната посока за инвестиции днес е преориентиране към развиващите се пазари, където цените на петрола са по-ниски и цената на валутата е по-ниска. Това вероятно е предимство. Може би ще има намаляване на инвестициите, зависими от лихвените проценти. И под тяхно влияние  може би ще има някои стратегии за хеджиране от гледна точка на валутите“, каза банкерът.

Според него има страни, които печелят от присъщата им по-наситена търговска среда. Далечният изток, по думите на Одие, е един от приоритетните региони, където може да се появят интересни възможности. Това е регионът, към който Bank Lombard Odier насочва своите инвестиции сега.

„Не мисля, че ще се появят сътресения, които да изненадат пазарите. Смятам, че сме много, много внимателни за случващото се около търговския спор. Смятаме, че в крайна сметка този въпрос ще се разреши. Така че това няма да е темата (търговската война, б. ред.) с най-висок риск. Може би рискът ще произтича от нивото на дълга като цяло и трудността, която може да се появи от това, че различни икономики са чувствителни към увеличаването на лихвените проценти“, каза още той.

Цялото интервю гледайте във видео материала. 

Всичко от Давос следете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още