IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп одобри пакета от помощи в размер на почти 500 млрд. долара

Помощи ще бъдат предоставени на малкия бизнес и болниците, а част от средствата ще бъдат използвани за увеличаване на тестването сред населението

20:23 | 24.04.20 г. 1
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: gettyimages</p>

Доналд Тръмп. Снимка: gettyimages

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа последния пакет от стимули за борба с икономическото въздействие на коронавируса в размер на 484 милиарда долара, информира CNBC.

Законопроектът предвижда 370 милиарда долара в помощ за малкия бизнес и подкрепа на работните места на фона на икономическата блокада. Отпускат се и 75 милиарда долара на болници, които да покрият разходите по време на кризата, и 25 милиарда долара за увеличаване на тестването за заразата.

Пакетът става четвъртият подобен, одобрен от Конгреса в отговор на епидемията, като общите разходи се приближават до 3 трилиона долара.

В същото време милиони американци се затрудняват с покриването на разходите си, а държавните и местните власти предупреждават за увеличаване на бюджетния дефицит. Лидерът на републиканското мнозинството в Сената Мич Макконъл изрази нежелание за харченето на повече „федерални пари“ и предложи на отделните щати те да се разреши да обявят фалит. От своя страна председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси настоя Конгресът да приеме друг законопроект с облекчения за щатите и общините.

„Ще ни струва скъпо“, каза тя пред репортери в петък. „И с нетърпение очакваме да го направим възможно най-скоро, защото са застрашени работните места, опазването на нашия народ, здравето и благополучието на американския народ. И колкото по-рано се справим, толкова по-добре“, добави тя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Невидимата ръка на пазара, ако някой не я държи, тя само убива!Сектата "Свидетели на невидимата ръка"винаги се е радвала, когато нещо истинско пада в цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още