Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Адванс Терафонд“ е продало дъщерното си дружество „Атера 1“ ЕООД

Цената не е оповестена и ще стане ясна в тримесечния отчет на дружеството за януари-март 2020 г.

„Адванс Терафонд“ е продало дъщерното си дружество „Атера 1“ ЕООД

Паркингът в средата на снимката е парцелът на "Атера 1" ЕООД Снимка: Google Earth

„Адванс Терафонд“ е продало дъщерното си дружество „Атера 1“ ЕООД на „Верея строй“ ЕООД, като прехвърлянето вече е вписано в Търговския регистър.

Цената на сделката не се съобщава, но ще стане ясна в следващия отчет на дружеството, обхващащ периода януари-март 2020 г. Капиталът на дружеството е 1,82 млн. лв., като това е оценката на апортирания в дружеството имот в гр. Стара Загора с площ 10 650 кв. м. Имотът е купен през 2006 г., като местоположението му е на входа на Стара Загора, в близост до хипермаркетите "Техномаркет" и "Практикер".

Имотът е придобит от община Стара Загора след открит търг. През 2007 г. "Адванс Терафонд" сключва договор за изграждане на търговски център с площ над 25 000 кв.м. върху този имот. Сделката обаче се проваля след предявяване на претенции върху собствеността на имота от трето лице.

"Имотът е на изключително атрактивно и комуникативно място, в непосредствена близост до кв. "Железник" и до пътя за Старозагорските минерални бани", съобщиха тогава от „Адванс Терафонд“ АДСИЦ. В него има и пет сгради. Идентификаторът му е 68850.501.264 с площ 10 649 кв. м.

Снимки в Google Earth и kais.cadastre.bg показват, че имотът е ползван за пар инг за камиони в последните над 10 години.
Тъй като „Атера 1“ ЕООД беше създадено през февруари 2020 г. и продадено през март 2020 г., „Адванс Терафонд“ АДСИЦ отново не е холдинг и няма да изготвя консолидиран отчет.

Към края на февруари 2020 г. „Адванс Терафонд“ АДСИЦ притежава 223 431 дка земеделска земя и 133 дка градска земя. През февруари са купени 726 дка земеделски земи при средна цена 1 065 лв./дка. През януари нямаше покупки, а продажби на земеделски земи няма и през януари и през февруари 2020 г.

Акциите на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ поевтиняват с 15,62% за последните 12 месеца до 1,62 лв. за акция и 138 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,047 лв. на ценна книга. Предстои публикуване на одитирания отчет за 2019 г., от който ще стане ясен дивидентът за 2019 г.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записва седмичен ръст въпреки преобладаващото минорно настроение