IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на „Биодит“ обърнаха посоката на движение

В петък час след началото на сесията цената падна до 1,5 лв.

12:42 | 05.03.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: &quot;Биодит&quot; АД</em></p>

Снимка: "Биодит" АД

Акциите на „Биодит“ обърнаха посоката на движение, след като в първия си борсов ден в четвъртък поскъпнаха с до 100% спрямо първоначалната си цена.

В петък час след началото на сесията цената падна до 1,5 лв., записвайки спад с над 25% спрямо вчерашния връх от 2 лв.

Към 12 часа българско време цената на книжата се понижава с 4,35% до 1,76 лв. От началото на деня са сключени 56 сделки с оборот от около 30,5 хил. лв.

"Очаквахме ръст, но не толкова голям. Определено доверието, което ни гласуваха за втори път инвеститорите, е страхотно. Трябва да направим невъзможното в най-кратки срокове, за да оправдаем очакванията". Така изпълнителният директор на „Биодит“ Юлиан Софрониев коментира в четвъртък пред Investor.bg безпрецедентния ръст в цената на акциите на дебютния търговски ден за технологичната компания.

Акциите на дружеството поскъпнаха с 84% в четвъртък, като цената им достигна 1,84 лв. към края на сесията. 

След успешното първично публично предлагане през януари и силния интерес към компанията пред Investor.bg Софрониев обяви желанието си да осигури допълнителна ликвидност на акциите и евентуално увеличаване на броя на акционерите.

„Водят се вътрешни разговори на ниво борд и акционери и другата седмица ще обсъждаме въпроса дали на този етап трябва да го направим, или ще се въздържим. Не искаме да предприемам тази стъпка емоционално, трябва да е добре обмислена позиция, инвестиция в нов бизнес проект, а не само ликвидност на пазара. Иначе не бихме го направили, защото няма да е правилното решение на компания“, коментира Софрониев пред Investor.bg.

Той отхвърли идеята за влизане в SOFIX още тази година. „Не, не и тази година. Нека да си свършим първо работата и тогава да мислим за SOFIX“, каза той.

А след емоциите от вчера инвеститорите днес ясно виждат необходимостта компанията да заслужи доверието, което получи. "Това, че се понаду доста оценката е положително, защото сега би трябвало да са по-надъхани от всякога. Следя с интерес развитието...", пише участник във форума на Investor.bg. 

Свързани компании:

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
redcretin
преди 3 години
Балона се надууува :) А дейността генерира само загуби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още