IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Албена“ АД планира инвестиции за 23 млн. лв. през 2018 г.

Очакванията за 2018 г. са във ваканционно селище „Албена“ да бъде отчетен ръст на нощувките с 6% на годишна база

16:22 | 04.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Албена&quot; АД</em></p>

Снимка: "Албена" АД

Хотелиерската компания „Албена“ АД планира инвестиции в размер на 23 млн. лв. през 2018 г., става ясно от годишния отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

Инвестициите включват реновация на хотел „Лора“, намиращ се в парковата зона на „Акваклуб Албена“, до 4-звезден комфорт.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Предвижда се реновация и на хотел „Добротица“ и промяна на името на продукта на „Калиакра маре“. Сред планираните инвестиции е и реновацията на 82 помещения в комплекс „Фламинго“ и присъединяването им към 5-звездната част на хотела.

Ще бъдат обновени и хотелските стаи и лоби пространства в хотелите „Лагуна Гардън“ и „Лагуна Бийч“. През тази година предстои да бъде разширен и „Аквапарк Аквамания“, който е част от Топ 20 на водните паркове в Европа, с което капацитетът на аквапарка ще достигне 4 хил. гости на час.

Очакванията за 2018 г. са във ваканционно селище „Албена“ да бъде отчетен ръст на нощувките с 6% на годишна база, както и увеличение на средния приход от основни услуги на една нощувка.

През 2017 г. във ваканционно селище „Албена“ са били реализирани 137 хил. нощувки повече спрямо 2016 г., което представлява ръст от 10%. Приходите на „Албена“ за 2017 г. са в размер на 88,2 млн. лв., като нарастват с 11% спрямо предходната година.

Дружеството реализира значителна част от продажбите си на външните пазари – Русия, Румъния и Германия.

През миналата година компанията реализира 13,6% ръст на нетната печалба до малко над 18 млн. лв.

През предходната 2016 г. акционерите приеха решение да не се изплаща дивидент, а печалбата да бъде отнесена по баланса на дружеството в неразпределена печалба. Решението за разпределение на печалбата за 2017 г. ще бъде взето на предстоящото общо събрание на акционерите.

От началото на годината акциите на „Албена“ АД поевтиняват с 4,71%, като спадът в цената се свива до 2,34% през последната година при пазарна капитализация от 258,524 млн. лв. 

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още