Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ЦКБ отчита ръст на печалбата за деветмесечието

Балансовата стойност на активите на банката расте с 12,7%

ЦКБ отчита ръст на печалбата за деветмесечието

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Към 30 септември 2021 г. Централна кооперативна банка (ЦКБ) отчита 30,6 млн. лв. нетна печалба, което е ръст от 161,96% ръст на годишна база.  Това се посочва в консолидирания отчет на търговската банка, публикуван в infostock.bg.

Разходите за дейността на групата към края на третото тримесечие спадат с 0,9% в годишно изражение.

Към 30 септември балансовата стойност на активите на ЦКБ е 7,4 млрд. лв., или с 12,7% повече спрямо същия период на миналата година, а спрямо предходното тримесечие ръстът е с 3,74%. 

Още по темата

Паричните средства в каси и разплащателни сметки в централните банки формират 27,75% от балансовото число на групата, при 24,22% преди година и 25,73% в края на предходното тримесечие.

Вложенията в държани за търгуване и за продажба различни финансови активи, включително ДЦК, облигации, акции и   компенсаторни инструменти, които са инструмент за подобряване на доходността на групата, представляват 20,44% от активите. Този дял е бил 21,4% преди година и 21,85% в края на предходното тримесечие.

Към 30 септември 2021 г. размерът на предоставените кредити и аванси на клиенти формира 41,02% от общите активи на ЦКБ на консолидирана основа, при дял от 41,93% преди година и 41,04% в края на предходното тримесечие.

Дълготрайните активи на групата заемат 2,25% от общата сума на активите й към 30 септември.

Общата стойност на задълженията на групата на консолидирана основа е 6,8 млрд. лв., или с 13,46% повече спрямо година по-рано и с 3,96% ръст спрямо предходното тримесечие.

Банката покрива всички регулаторни изисквания за капиталова адекватност.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи ЦКБ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ЦКБ: ... като 2/3 от печалбата е благодарение на увеличените такси за квото се сетите, които скъпи граждани нямате избор да НЕ плащате, щото сме нвестирали доста в нашите политици да приемат закон с който да ви задължат! ... така,че малко ни е ... ще има още, скъпи граждани ! Скоро--- левче при логване в сайта за онлайн банкиране, щото износвате бутона!

Още от Новини и анализи
Оборотът на БФБ остава анемичен от началото на годината