Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дъщерно на Телелинк БСГ е поканено на преговори за договор с Lufthansa Group

Поканеното дружество е Телелинк Бизнес Сървисис ЕАД

Дъщерно на Телелинк БСГ е поканено на преговори за договор с Lufthansa Group

Дъщерно на „Телелинк Бизнес Сървисис груп“ АД е поканено на преговори във връзка с подписване на рамков договор за предоставяне на LAN and WiFi IT услуги за Lufthansa Group на международно ниво. Дъщерното дружество е „Телелинк Бизнес Сървисис“ ЕАД, а информацията е обявена от „Телелинк БСГ“ АД чрез „Българска фондова борса“ АД.

Поканата е в резултат на проведен търг. След потенциалното подписване на въпросния договор ще бъде оповестена допълнителна информация, се казва в съобщението.

Консолидираната печалба на „Телелинк БСГ“ АД за деветмесечието на 2020 г. е 10 млн. лв., което е ръст с 69% на годишна база. Продажбите за януари-септември 2020 г. са на стойност 94,3 млн. лв., като се увеличават с 21% на годишна база. Основните продажби са на стоки за 60,4 млн. лв., следвани от услуги за 33,9 млн. лв.

Ако печалбата отново е около 3,33 млн. лв. през четвъртото тримесечие на 2020 г., колкото беше през всяко от първите три тримесечия на миналата година, то за годината тя ще достигне общо 13,3 млн. лв.

Текущата пазарна капитализация на дружеството е 210 млн. лв. Акциите му поскъпнаха до 16,8 лв. за брой спрямо 7,6 лв. за акция през юни 2020 г., а за периода е изплатен и брутен дивидент от 0,48 лв. на ценна книга. Следователно сумарният ръст е със 127,4% за по-малко от година.

За по-малко от година на борсата дружеството вече има 552 акционера по данни на "Централен депозитар" АД към 15 февруари 2021 г. Ако премине границата от 750 акционера, може да е кандидат за влизане в основния индекс SOFIX.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
1
 
2
преди 1 седмица
Тия и те поредните на хранилката. Сплита им 70:30% само гавърмънт, т.е. ОП-чки. От тия 60 мил "стоки" 60% са им пецета-та за МоН...другите сигурно зс железа за БНР, МВР и всичко друго дето завършва на Р...да евва и бизнесите и бизнесмените...
А Луфтханза както са.глътнали водица, ще канят всякакви знайни и не знайни индуси, *** и т.н. само и само да реализират сейвинги по всяко перо, най-вероятно махат някои от големите я dxc, я ibm и ги сменят с ***, че вече читавите сървиси са им скъпи...
0
 
2
 
1
преди 1 седмица

Още от Новини и анализи
Анализатор: Капиталовите пазари са готови за корекция