Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"ФеърПлей Интернешънъл" пак иска да упражни варантите си във "ФеърПлей Пропъртис"

Съветът на директорите на дружеството трябва да свика общо събрание на акционерите, на което да се реши за упражняването на правата

"ФеърПлей Интернешънъл" пак иска да упражни варантите си във "ФеърПлей Пропъртис"

Снимка: Pixabay

Съветът на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ е получил искане от „ФеърПлей Интернешънъл“ АД да упражни правата по варантите, които компанията е придобила при предлагането на 232 017 800 броя безналични, поименни, свободнопрехвърляеми варанти, издавани от „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ.

Искането трябва да бъде обсъдено и гласувано от общото събрание на акционерите на „ФеърПлей Пропъртис“, съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.

„ФеърПлей Интернешънъл“ изпълнява изискванията на проспекта, като към датата на внасяне на искането притежава над 3% от остатъчния (неупражнен) размер на емисията варанти, който е в размер на 219 517 800 броя.

Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис“ на свое заседание ще разгледа постъпилото искане и ще вземе решение за свикване на общо събрание на притежателите на варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ в предвидения в проспекта срок, посочва се в съобщението.

Срокът е 14 дни от постъпване на искането.

Това означава, че дружеството вероятно пак ще увеличи капитала си, за да придобие две нови офис сгради – бившето посолство на Чехия в центъра на София и друга сграда в района на болница „Токуда“.

Преди по-малко от два месеца капиталът на дружеството беше увеличен вследствие упражняването на варанти от над 33,1 млн. лева на над 45,6 млн. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се върна отново на ниво над 620 пункта