Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ХЕС и "Елхим Искра" отчитат спад в продажбите към септември

ХЕС прогнозира общият спад на продажбите да достигне 19% през октомври

ХЕС и "Елхим Искра" отчитат спад в продажбите към септември

Снимка: Pixabay

Две от основните дружества в "Стара планина холд" отчитат негативни финансови резултати към края на третото тримесечие, макар резултатите все още да са неокончателни, показват данните, публикувани чрез БФБ - София.

„Хидравлични елементи и системи“ АД (ХЕС) обяви спад на печалбата с малко над 4% през първите девет месеца от годината в сравнение със същия период на миналата година.

За септември 2020 г. дружеството отчита брутна печалба в размер на 784 хил. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 3,9 млн. лв. Данните представляват спад на печалбата с 4,04% в сравнение с деветте месеца на 2019 година.

Хидравлични елементи и системи АД
„Хидравлични елементи и системи“ отчита продажби за месец септември в размер на 4,021 млн. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 37,2 млн. лв., което също е спад от 22,13% в сравнение със същия период на миналата година.

Прогнозата на дружеството е продажбите през октомври да достигнат 5,7 млн. лв., с което очаква общият спад на продажбите да достигне 19,32% в сравнение със същия период на 2019 г.

Компанията обяви, че следващата седмица ще публикува прогнозата си за цялата година.

От януари до днес акциите на дружеството поевтиняват с 9,86%, а за последните 12 месеца спадът в цената е над 16% при пазарна капитализация от 69,864 млн. лв.

Междувременно "Елхим - Искра" АД също обяви 15% спад на приходите през първите девет месеца от годината до 22,8 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Приходите от продажби за септември са в размер на 2,63 млн. лв.  

Неокончателният финанов резултат на дружеството за миналия месец е загуба в размер на 51 хил. лв., като за деветте месеца тя достига 699 хил. лв.

Компанията очаква продажбите през октомври да донесат приходи в размер на 2,6 млн. лв., а с натрупване от началото на годината те да достигнат 25,4 млн. лв. 

Акциите на "Елхим - Искра" поевтиняват с 29,6% от началото на годината при пазарна капитализация от 15,567 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата приключи с трети пореден дневен ръст за SOFIX