IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален холдинг България вдигна флага на шестия си кораб

Той е построен от дъщерното Булярд корабостроителна индустрия АД

09:47 | 26.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Индустриален холдинг България вдигна флага на шестия си кораб

Индустриален холдинг България АД вдигна флага на шестия си кораб, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Това е станало вчера, на 25 октомври 2012 г., като новият кораб, наречен Даймънд Скай, е построен от Булярд корабостроителна индустрия АД, дъщерно дружество на ИХ България АД.

Корабът е предназначен за дъщерно дружество от групата на Индустриален холдинг България АД. Той е с товаровместимост 55 500 DWT, за насипни товари и с неограничен район на плаване.

Корабът е третият от серията Futures 56 по лиценз на IHI Marine United Inc., построен в Европа, с оборудване на Mitsubishi Corporation и под наблюдението на Class NK, уточняват от холдинга.



Основната част от активите на Индустриален холдинг България АД са именно шестте му кораба. През първото полугодие на 2012 г. дъщерното Булярд осчетоводи приходи от 34,7 млн. лв. по строежа на кораба.

Акциите на Индустриален холдинг България АД поскъпват с 5% на годишна база до 0,73 лв. за брой и 50 млн. лв. пазарна капитализация.

 

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още