IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален Капитал Холдинг увеличава годишната си нетна печалба с 24%

Дружеството продължава да инвестира в предприятията, в които има дялово участие

15:54 | 26.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Getty Images</em></p>

Снимка: Архив Getty Images

„Индустриален Капитал Холдинг“ АД увеличава нетната си печалба с 24% до 1,87 млн. лв., става ясно от годишния отчет на индивидуална основа за 2017 г., разпространен от дружеството.

Приходите от дейността на акционерното дружество за изминалата година отчитат ръст от 21,6% до 2,78 млн. лв. От тях приходите от дивиденти на холдинга са в размер на 2,65 млн. лв., което е с 19% повече спрямо 2016 г. Положителните разлики от операции с финансови инструмента на „Индустриален Капитал Холдинг“ са се увеличили 3 пъти, като към 31 декември 2017 г. достигат 108 хил. лв.

Разходите за дейността на дружеството са се повишили с минималните 5% до 810 хил. лв. От индивидуалния отчет на компанията става ясно още, че паричните средства в безсрочни депозити през изминалата година са били близо 6 млн. лв.  или с 18% повече спрямо година по-рано. Активите нарастват с 2,27% до 16,7 млн. лв. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

„Индустриален Капитал Холдинг“ АД продължава да съдейства на отделните предприятия, в които има дялово участие – „ЕМКА“ АД, „М+С Хидравлик“ АД, „ЗАИ“ АД, „Руболт“ АД и „Силома“ АД, като организира и осъществява непрекъснато преструктуриране на произвежданата гама изделия и съдейства по конкретни инвестиционни програми за внедряване на нови технологии и нови машини, пише в доклада за дейността на холдинга. Това се потвърждава и от отчета на дружеството, в който е посочено, че размерът на инвестициите в силистренското предприятие „Силома“ АД е 3,7 млн. лв. през 2017 г., докато в русенското „Руболт“ АД – 58 хил. лв.

Инвестициите в асоциираните дружества „ЗАИ“ АД, „ЕМКА“ АД и „М+С Хидравлик“ АД възлизат съответно на 3,2 млн. лв., 3,68 млн. лв. и 3,6 млн. лв.

От началото на годината акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ АД поевтиняват със 7,80% до средна цена от 3,27 лв. за брой.

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 1
mancev
преди 6 години
А дивидент?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още